Eva Rausing forsøgte flere gange inden sin død at overbevise Gunnar Wall, der er svensk forfatter og ekspert i drabet på den svenske statsminister Olof Palme, om, at hun vidste, hvem der stod bag det aldrig opklarede drab.
Eva Rausing forsøgte flere gange inden sin død at overbevise Gunnar Wall, der er svensk forfatter og ekspert i drabet på den svenske statsminister Olof Palme, om, at hun vidste, hvem der stod bag det aldrig opklarede drab. Foto: Alan Davidson

Den nyligt afdøde Eva Rausing udpegede en svensk finansmand til at stå bag drabet på den svenske statsminister Olof Palme

Det vakte stor international opmærksomhed, da den stenrige Eva Rausing i juli blev fundet død i sin og mandens eksklusive bolig i London. Og nu kan der føjes endnu et opsigtsvækkende kapitel til historien om Rausing, der var gift med den svenske milliardærarving, Hans Kristian Rausing.

Det viser sig nemlig, at Rausing flere gange inden sin død forsøgte at overbevise Gunnar Wall, der er svensk forfatter og ekspert i drabet på den svenske statsminister Olof Palme, om, at hun vidste, hvem der stod bag det aldrig opklarede drab. Det skriver den svenske avis Dagen Nyheter.

BRITAIN-RAUSING

Rausing skrev angiveligt flere e-mails til Gunnar Wall, hvor hun udpegede en kendt svensk finansmand som drabsmanden. Hun skrev også, at hun frygtede for sit liv.

Eva Rausing fortalte, at hun havde oplysningen om gerningsmanden fra sin mand, der er arving til det svenske emballageimperium Tetra Pak. Han skulle ved en tilfældighed have opdaget sammenhængen, og Rausing skriver, at hun også har et bud på, hvor drabsvåbenet befinder sig.

Finansmanden havde ifølge den afdøde milliardærfrue et økonomisk motiv til at begå drabet.

- Han troede, at Palme udgjorde en trussel mod hans forretning, som han ikke ville miste, skriver hun i en mail.

- Hun fremstillede sagen som om, at hendes mand, Hans Kristian Rausing, ikke bare antog, men vidste, at det var sådan, det hang sammen, siger Gunnar Wall til Aftonbladet.

BRITAIN-SWEDEN-US-POLICE-CRIME-TETRAPAK

Mange af de detaljer, som Eva Rausing lister op, er imidlertid fejlagtige, og ifølge Dagens Nyheter fremgår det af hendes e-mails, at nogle oplysninger er kommet til hende som syn eller åbenbaringer, som hun skal have fået efter at have fået indopereret en pacemaker. Eva Rausing var desuden kendt for at have et stort stofmisbrug, og hun døde formentlig af en overdosis.

Trods dette vil politiets såkaldte Palme-gruppe nu afhøre Hans Kristian Rausing om sagen.

- Vi er opmærksomme på disse oplysninger, og der har været et møde mellem Palme-gruppen og statsadvokaten. Men det, som kom frem under mødet, er fortroligt, siger pressetalsmand Varg Gyllander fra Rigspolitiet i Sverige.

Det strømmer fortsat ind med tips til politiet om, hvem der skød og dræbte Olof Palme om aftenen den 28. februar 1986.

Eva Rausing døde i en alder af 48 år. Hun blev fundet i sit soveværelse, svøbt ind i tasker og sengetøj, og hendes mand har efterfølgende fået en betinget dom på 10 måneder for at forhindre sin kone i at få en anstændig begravelse, fordi han ikke meldte hendes død til myndighederne.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.