Fire næseoperationer, implantater i kindbenene og talrige operationer i læberne. Det var, hvad den nu afdøde 80'er kultsanger Pete Burns fik igennem sit liv, efter at en operation af næsen gik helt galt.

»Jeg vågnede op smurt ind i blod. Der var så meget blod, at det var ubegribeligt,« har han sagt i et tidligere interview ifølge Mirror.

Pete Bruns døde mandag i en alder af kun 57 år af et hjerteanfald.  Han var forsanger i det britiske band Dead or Alive, og gik i de senere år af sit liv med kraftig make up og dametøj.

Han har før været tæt på at dø netop på grund af operationerne, som tog sin begyndelse, fordi han for 20 år siden fik en næseoperation i Italien, som gik helt galt.

Pete Burns har tidligere forklaret, at han som sanger i bandet var blevet nikket en skalle på næsen, som brækkede og derefter vendte til den ene side.

»Når du er ung, selvbevidst, og står foran et kamera, og fotograferne hvisker, 'kan vi ikke dreje hans hoved til venstre,' så tænker man, at man må gøre noget ved det,« har sangeren udtalt.

Derfor gik han til en plastikkirurg i Italien for at få næsen fikset, og det skulle han aldrig have gjort. For han vågnede op efter operationen dækket i blod.

»Der var slanger i min næse. Han havde fjernet det meste af den. Der var kun to næsebor tilbage og en lille smule knogle tilbage i midten. Jeg besvimede næsten.«

Pete Burns, forsanger i 'Dead or Alive', er død. Han blev 57 år gammel, oplyser hans manager i en pressemeddelelse.
Pete Burns, forsanger i 'Dead or Alive', er død. Han blev 57 år gammel, oplyser hans manager i en pressemeddelelse. Foto: XPOSUREPHOTOS.COM
Vis mere

Derfor er størsteparten af de 300 operationer udført for at rekonstruere Pete Bruns ansigt. Men han har dog også fået fillere (flydende materiale for at forstørre læber, red.) i læberne for at gøre dem mere fyldige.

Men det gik også galt.

»Mindst en halv liter gul, dampende væske strømmede ud af min læbe,« har han forklaret, efter han måtte på skadestuen, fordi han fik ondt i underlæben under en optræden med bandet Scissor Sisters.

Væsken spredte sig derefter til resten af ansigtet og efterlod huller i huden. Den gule betændelse bredte sig til kroppen, og Peter Burns var ved at dø af det. Det skete ikke dengang, men mandag gav hans krop op.

Ifølge hans gode ven og politiker George Galloway var han ruineret, da han døde, og politikeren måtte flere gange låne ham penge. Pete Burns var gift med frisøren Lynne Corlett fra 1978 til 2006. Efter han blev skilt fra hende, indgik han registreret partnerskab med sin kæreste Michael Simpson.