Advokater i det indiske distrikt, hvor en ung kvinde blev gruppevoldtaget, vil ikke repræsentere de seks mænd, der står anklaget for overfaldet, der førte til kvindens død.

INDIEN: De 11 advokater, der udgør bestyrelsen i foreningen af advokater i New Delhi-distriktet Saket i Indien, sagde onsdag, at de ikke vil repræsentere nogle af de tiltalte overfaldmænd på grund af forbrydelsens karakter, skriver Cnn.com.

Det brutale overgreb på den 23-årige kvinde, der blev gruppevoldtaget på en bus og senere døde af sine kvæstelser, har ført til protester fra borgere, der mener, at politiet og myndighederne vender det blinde øje til de mange overgreb mod kvinder, som plager den indiske hovedstad.

Yderligere har advokatsamfundet appelleret til sine 7.000 medlemmer om ligeledes at afstå fra at repræsentere de anklagede, oplyser foreningens formand, Rajpal Kasana.

- Vi påtager os ikke denne sag på grund af humanitære årsager, siger han ifølge Cnn.com.

Boykotten betyder dog ikke, at de anklagede mænd ikke vil blive repræsenteret. Ifølge Cnn.com vil advokater fra andre distrikter eller dem, der udpeges af retten, sandsynligvis udfylde forsvarsrollen i stedet.

Fem af mændene ventes at blive formelt tiltalt for forbrydelsen torsdag, hvor også anklageskriftet bliver fremlagt, og det forventes, at retssagen vil blive gennemført hurtigst muligt.

Hvis mændene bliver dømt skyldige, risikerer fire af dem dødsstraf. Den ultimative straf er sjældent brugt i Indien, men ifølge Reuters vil politiet indstille mændene til dødsstraffen.

En sjette mistænkt, som menes at være under 18 år, vil formentlig blive fremstillet for en ungdomsdomstol.

En indisk minister, Shashi Tharoor, har foreslået at lade en ny lov mod voldtægt af kvinder opkalde efter den afdøde kvinde. Kvindens navn har hidtil været hemmeligholdt efter aftale med familien.

Ifølge Indianexpress.com har familien dog givet tilsagn til, at den afdøde kvindes navn kan offentliggøres, hvis det sker som led i navngivning af den nye lov.

Kvinden døde lørdag af de kvæstelser, hun pådrog sig ved voldtægten. Det skete på et hospital i Singapore, hvor kvinden de sidste dage kæmpede for sit liv.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.