En ny prøve viser, at Costa Concordias kaptajn havde spor af kokain i håret. Dog er det den eneste undersøgelse, der viser det resultat, og derfor er det blevet ønsker, at der bliver lavet endnu en test (arkivfoto).
En ny prøve viser, at Costa Concordias kaptajn havde spor af kokain i håret. Dog er det den eneste undersøgelse, der viser det resultat, og derfor er det blevet ønsker, at der bliver lavet endnu en test (arkivfoto). Foto: STRINGER

En ny prøve viser, at Costa Concordias kaptajn havde spor af kokain i håret. Dog er det den eneste undersøgelse, der viser det resultat, og derfor er det blevet ønsker, at der bliver lavet endnu en test.

Der er blevet fundet spor af kokain i prøver, der er taget af den skandaleombruste Costa Concordia-kaptajns hår. Sådan lyder det fra de advokater, der repræsenterer de overlevende fra skibsforliset, skriver Sky News.

Modstridende oplysninger

Det modstrider dog den undersøgelse, som er blevet lavet for anklageren. Den viser, at rusmidlet ikke blev fundet i hverken kaptajnens, Francesco Schettinos, urin eller i hans hårstrå, som ville indikere, at han havde været på stoffer.

LÆS OGSÅ: 

Costa Concordia

52-årige Schettino sidder fortsat i husarrest i sit hjem nær Napoli, mens han bliver undersøgt for anklagen om manddrab og for at forlade skibet, som sejlede på grund ud for den italienske kyst 13. januar.

32 mennesker døde ved ulykken, men 15 lig er stadig ikke blevet bjærget.

Underligt resultat

En italiensk forbrugerbeskytter-gruppe, Codacons, som repræsenterer nogle af de overlevende fra krydstogtskibet, fortæller, at DNA-materialet er taget 17. januar.

I en udtalelse siger gruppen, at resultatet er 'meget underligt'.

Derfor har den bedt anklageren, som undersøger Schettino, om at lave endnu en test for at se, om prøver muligvis har været forurenede, fejlkategoriseret eller ombyttet ved en fejl.

LÆS OGSÅ: 

ITALY-SHIP/

Det har ikke været muligt for Sky News at få en kommentar fra hverken anklagerne eller fra Schettinos advokat.

Det forliste krydstogtskib ligger fortsat ud for Giglios havn, og dykkere undersøger stadig dele af skibet, hvor de savnede sidst blev set, i håb om at finde de sidste lig.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.