På den indonesiske ø Sulawesi har beboerne en årelang og meget besynderlig tradition. Her begraver de ikke deres døde, så snart de dør, men tværtimod gemmer de ligene i op til flere år.

Vi advarer om stærke billeder i videoen.

Video: National Geographic

»Vi er ikke bange for den døde krop, fordi vores kærlighed til vores forfædre er større end vores frygt,« siger en mand i videoen.

Befolkningen på øen fortæller, hvordan de gemmer deres forfædres døde kroppe og anser dem som syge, og altså ikke døde, så længe de er hjemme. Derfor giver de også stadig de døde kroppe både mad og drikke.

De klæder også de døde på i nyt og farvestrålende tøj.

Den kulturelle ekspert Yacob Kakke siger i videoen, at det er Torajan-folket på øen, som gemmer deres døde. Der er dog forskel på, hvor lang tid de sociale klasser gør det.

Ifølge eksperten gemmer de fattigste kun deres døde i et par dage. Middelklassen gemmer oftest deres døde et par måneder, mens de rigeste kan finde på at gemme ligene af deres forfædre i op til flere år.

Herefter gennemfører de et begravelsesritual, hvor de døde bliver begravet. For at begravelsesritualet kan gennemføres, indfanger familierne bøfler, som bliver ofret. Og familien samles for at markere den døde persons rejse fra livet til døden.

Bøflerne bliver, ifølge en pårørende, ofret, for at den døde hurtigt kan krydse over til det hinsides – da bøflen i Torajan-folkets tro er transportmidlet til livet efter døden.