Åh, hvor var det rørende. Donald Trump blev så følelsesmæssigt bevæget over at se døde og lidende børn, der var ofre for giftgasangrebet i den syriske by Khan Sheykhoun for to uger siden, at han straks måtte gøre noget.

Billederne af de 'små smukke babyer' – det var Trumps egne ord - fik ham til at skrue bissen på. Resultatet blev en regn af missiler imod en luftbase, der tilhører det syriske regime.

Man kan ikke ustraffet slå 'små smukke babyer' ihjel. Hurra for det. Trump blev rost vidt og bredt for at være en handlingens mand. Herhjemme vendte både statsministeren og ledende medlemmer af oppositionen tomlen opad, og sågar blandt hipster-humanisterne, der på de sociale medier ellers elsker at hade Trump, var tonen positiv.

Den indtil da så kritiserede amerikanske præsident havde minsandten gjort noget rigtigt ved at vise den syriske diktator, Bashar al-Assad, at brugen af kemiske våben er komplet uacceptabelt.

Trump trak den røde linje i sandet, som Barack Obama i sin tid havde truet med, men ikke efterlevet. Det amerikanske angreb signalerede samtidig, at verdens mægtigste militærmagt måske ville begynde at bruge sin styrke til at gribe ind i den vanvidskrig, der på seks år har krævet i omegnen af 500.000 menneskeliv.

Mange af de syrere, der ønsker, at deres pinsler snart må være forbi, fik tændt et lille lys af håb med den amerikanske intervention. Desværre har det vist sig at være en naiv forhåbning.

Trumps resolutte handling står i skærende kontrast til hans reaktion – rettere, mangel på samme - oven på weekendens blodige terrorangreb i det nordlige Syrien. 126 syriske flygtninge blev i lørdags dræbt ved et selvmordsangreb. Hovedparten af dem, som blev sprængt i stumper og stykker, var børn. Man skal ikke have alt for sarte nerver, når man kigger på billederne fra gerningsstedet. Ud af de forrevne busser, hvori flygtningene befandt sig, hænger maltrakterede børnekroppe og asfalten nedenfor er farvet rød af blod. De mange flygtninge var blevet evakueret fra et område, som havde været belejret af militante islamister. Flygtningene skulle fragtes til et regeringskontrolleret område, men det fik fanatiske jihadister ændret på.

Der var langt flere dræbte børn i lørdags end for to uger siden, men hånden på hjertet: Har du læst et oprevet tweet fra Trump? Har du lagt mærke til et amerikansk modsvar? Har du set nogen ledende dansk politiker eller en af facebooks altid kampberedte stemmer kræve hævn? Jeg kan godt hjælpe med svaret: nej.

Som den højt respekterede britiske journalist og mangeårige mellemøstenkender Robert Fisk forleden spurgte i avisen The Independent: Hvorfor er det mere oprørende, at syriske børn bliver dræbt af regimet end af islamisterne? Hvad blev der af hensynet til de ’små smukke babyer’?

Et gammelt ordsprog siger, at vi alle er hyklere for Vorherre. Nogle er det dog mere end andre. Trump, denne storskrydende skændsel af en præsident, er det i særlig grad. Og med ham alle dem, som var 'åh så vrede' over giftgasangrebet for to uger siden. Spørg den syriske civilbefolkning, dem det hele drejer sig om; de er med garanti ligeglade med om morderne kommer med giftgas, tøndebomber eller selvmordsbælter. De vil blot gerne have hjælp til at redde deres ’små smukke babyer’.

Hverken Trump eller hans nye kor af beundrere sagde en lyd efter blodbadet i lørdags. Tværtimod. Tavsheden er larmende.