Fire af de somaliere, som det danske krigsskib Absalon tog til fange i januar, er nu blevet dømt for pirateri. Indsatsen virker, understreger forsvarsministeren.

Da Absalon 7. januar tog 25 somaliske pirater til fange, måtte besætningen på det danske krigsskib opgive at få retsforfulgt 17 af dem og satte dem derfor af på en somalisk strand. De resterende otte er fængslet, og nu er fire af dem blevet dømt skyldige i pirateri. Det oplyser Forsvarsministeriet.

De fire dømte har alle været for retten i Seychellerne, der ligger ud for Tanzanias kyst, og får udmålt deres straf på mandag.

- Det viser, at vores indsats virker. Når det lykkes at få pirater dømt, så kan de andre pirater se, at det ikke er uden konsekvenser, siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S) til Berlingske Nyhedsbureau.

Han understreger, at Danmark har et godt samarbejde med Seychellerne og blandt andre Kenya, hvor det også lykkedes Absalon at få afsat fire pirater.

Men det faktum, at 17 af de tilfangetagne ikke er blevet retsforfulgt, viser, at forsvaret langt fra har optimale vilkår i forsøget på at komme pirateri ved Afrikas Horn til livs.

- Håbet er, at der er flere lande i regionen, der vil træde til og hjælpe med at få piraterne retsforfulgt, siger Nick Hækkerup.

Flere lande afviser at retsforfølge piraterne, da det for det første er en stor belastning for landenes retssystemer og for det andet er usikkert, om piraterne kan overflyttes til afsoning i Somalia, hvor der er stor mangel på fængselspladser.

Derfor arbejder blandt andre Danmark i øjeblikket på at bygge flere fængsler i Somalia, så lande som Seychellerne og Kenya kan sende piraterne til afsoning i Somalia, når de er dømt.

De fire pirater, der blev afsat til Kenya, venter i øjeblikket på at komme for en domstol.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.