Britiske Nainika Tikoo fra Storbritannien gik bort 25. maj i år. Det var fem dage efter, hun havde spist en bid af en pandekage, som hendes far havde lavet til hende.

Faderen havde forsøgt at tage hensyn til datterens mælkeallergi, men der var noget i pandekagerne, som hun reagerede voldsomt på. Hun blev ramt af et såkaldt anafylaktisk chok.

Nainika Tikoo faldt om i sit hjem, efter faderen ville forkæle hende med pandekagen efter en ridetime. Han forsøgte at redde hendes liv ved at bruge en EpiPen, men det gjorde ingen forskel. Hun blev hastet på hospitalet, men det var alt for sent.

Den lille piges hjerne havde været uden ilt for længe, og til sidst valgte forældrene at trække stikket fra maskinen, der holdt hende i live. Der var ikke noget at gøre, konstaterede lægerne. Det skriver blandt andet britiske Metro.

Ifølge forældrene havde datteren haft allergi, siden hun var helt lille. Det var dog ikke noget, som man mente var ekstremt farligt. Hun led blandt andet af allergi over for solbær og mælk. Der var solbær i pandekagerne, men lægerne mener ikke, at det var det alene, som udløste reaktionen.

»Pandekagerne var mælkefri, men vi er ikke sikre på, hvorvidt ingredienserne er blevet kontamineret. Vi har ingen mælkeprodukter i vores hjem. Den specifikke årsag (der udløste den allergiske reaktion, red.) er ukendt, og vi står tilbage med en masse spørgsmål,« siger moderen Lakshmi.

Fem måneder efter det tragiske dødsfald har hende forældre oprettet en velgørenhed, som skal rådgive andre forældre med børn, der har allergi. Forældrene håber på, at deres lille velgørenhed kan være med til at redde liv i fremtiden. Den kan du læse mere om ved at klikke her.