Alene på en uge søgte næsten 2.400 flygtninge asyl i Norge i oktober, og i alt har 8.800 søgt asyl i vores naboland i oktober. Det er en fordobling sammenlignet med måneden før.

NORGE: Det er ikke kun vores svenske naboer, der tiltrækker i tusindvis af asylansøgere. 8.800 flygtninge søgte således asyl i Norge i oktober, skriver Aftonposten.

På et pressemøde mandag eftermiddag forklarer Frode Forfang, der er direktør for Utlendingsdirektoratet, at tallet er eksploderet:

»Vi står midt i en presset situation, fordi tallene fortsætter med at stige. Alene i forrige uge søgte 2.365 flygtninge asyl i Norge. Tallet for hele oktober er 8.800 asylansøgere, mens der i september kom 4.900 og søgte asyl i Norge,« siger han ifølge Aftonposten.

Det stigende antal asylansøgere står slet ikke mål med de norske prognoser for antallet af asylansøgere i 2015.

De norske myndigheder har gentagne gange måtte justere deres prognoser over antallet af flygtninge, der ville ankomme til fjeldlandet.

Tidligere på året lød skønnet på 11.000 flygtninge for hele 2015, hvilket senere blev opjusteret til mellem 20.000 og 25.000.

Så sent som i fredags blev det så skønnet, at 33.000 asylansøgere ville have nået Norge inden årets udgang. Det fik statsminister Erna Solberg til at annoncere en række udlændinge- og integrationsstramninger, der skulle finansiere den store regning, de mange flygtninge har efterladt den norske statskasse med.

På pressemødet mandag forklarer Frode Forfang videre, at det bliver svært at finde tag over hovedet til samtlige asylansøgere.

Siden august har man forsøgt at skaffe 22.000 pladser til nyankomne flygtninge, skriver Aftonposten.