Otte-årige Dorian Murray lider af en alvorlig kræftsyg. Men nu har han fået sit sidste ønske opfyldt.
Otte-årige Dorian Murray lider af en alvorlig kræftsyg. Men nu har han fået sit sidste ønske opfyldt.

Et rørende ønske fra en døende kræftsyg dreng er gået verden rundt, efter at moderen delte hans sidste ønske på Facebook i mandags. Det skriver CNN.

Siden 2012 har otte-årige Dorian Murray fra den amerikanske delstat Rhode Island lidt af den sjældne kræftsygdom rhabdomyosarcoma. En kræftform, der angriber bindevævet.

Ved årsskiftet dømte lægerne alt håb ude, og den otteårige dreng blev erklæret terminal syg. Mandag valgte hans mor derfor at dele en samtale, som otte-årige Dorian havde haft med sin far et par dage forinden.

»Hey far, ved du, hvad jeg rigtig gerne vil, før jeg tager til himlen?,« lød drengens rørende spørgsmål, hvortil faderen svarede nej.

Læs også: Syv-årige Evan lever ikke til jul: Så flyttede hele byen julen for hans skyld

»Jeg vil rigtig gerne være kendt i Kina, fordi de har den der bro,« lød det efterfølgende fra den kræftsyge dreng, der i virkeligheden mente Den Kinesiske Mur.

I Facebook-gruppen ’Praying for Dorian’ opfordrede Melissa Murray, Dorians mor, efterfølgende omverden til at gøre hans ønske til virkelighed.

»Jeg rækker ud til hvem som helst, som enten kender nogle i Kina eller andre lande, som vil være villige til at sende et foto til Dorian med et skilt med hashtagget #DStrong. Jeg ved, det er et stort ønske, men jeg vil gerne lade Dorian vide, at han er internationalt kendt. På forhånd tak,« skriver hun i opslaget, som siden er gået viralt.

I Kina har befolkningen ikke direkte adgang til Facebook, men efter at blandt andre Xu Jin delte hans ønske på det kinesiske blogging-site Weibo, begyndte det at gå stærkt.

Læs også: Rørende: Uhelbredeligt syg fik sit sidste og største ønske opfyldt

Fredag var hashtagget #DStrong ét af de ti mest trendende emner på det kinesiske website Weibo, og på de sociale medier verden over flyder det med billeder af mennesker, der holder skilte med det sympatiske hashtag.

Artiklen fortsætter under billederne.

På Twitter har flere kinesiske medier offentliggjort billeder af borgere, der holder et enslydende skilt med det rørende budskab #DStrong, mens de opholder sig på Den Kinesiske Mur. Her er det China Radio International, der har offentliggjort et foto:

Den amerikanske ambassade i Kinas hovedstad Beijing har også sendt en hilsen til Dorian Murray.

Til CNN har Xu Jin fortalt, at hun både har taget billeder af sig selv og af andre, som hun har sendt til otte-årige Dorian Murray sammen med en medalje med Dorians navn og ordene ’Jeg har besteget Den Kinesiske Mur’.

Melissa Murray, der er mor til otte-årige Dorian, er meget rørt og overrasket af den omfattende opmærksomhed, som familien har fået på ganske kort tid:

»Wow, wow, wow!! Vi er så forbløffede over den respons, vi har fået på Dorians anmodning. Så mange fotos og videoer fortsætter med at vælte ind… Jeg har ingen ord. Alt, jeg kan sige, er tak. #DStrong er ikke længere bare et hashtag, det er en bevægelse! Dorian har bragt så megen inspiration til folk rundt om i verden. Jeg kunne ikke være mere stolt af min søn,« skriver hun på Facebook.

Safyre2

Men den lille drengs ønske er også nået vidt omkring. Mandag fik Dorian Murray ifølge den amerikanske tv-station WPRI besøg af den amerikanske NFL-spiller Rob Gronkowski, der ville forære den lille dreng sin autograf.

Og onsdag fik familien VIP-billetter til et udstillingsakvarium i Connecticut, hvor delfinen havde en helt særlig hilsen til den kræftsyge dreng. Se delfinens hilsen i Facebook-opslaget nedenfor.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.