En egyptisk anklager har tiltalt 75 personer for mord og uagtsomhed i forbindelse med optøjer ved en fodboldkamp i februar, som kostede 74 livet.

Fodboldtragedien i Port Said, der kostede 74 personer livet den 1. februar og er den største fodboldrelaterede katastrofe i 15 år, får nu et retsligt efterspil. Det skriver AP ifølge flere medier.

Torsdag blev 75 personer tiltalt for mord og uagtsomhed, heriblandt ni politibetjente, hvoraf den ene, generalmajor Issam Samak, var byens sikkerhedschef, da optøjerne brød ud i kampen mellem Kairo-klubben al-Ahly og det lokale hold fra Port Said, al-Masry.

Hjemmeholdet vandt 3-1, men alligevel gik al-Masrys tilhængere til angreb på fanfraktioner fra det rivaliserende hold, og ifølge vidner stoppede de voldsomme kampe først en halv time senere, uden at politiet havde grebet ind.

Ifølge en meddelelse fra den egyptiske anklager er sigtelserne baseret på videooptagelser af optøjerne og tilståelser fra flere mistænkte. Der står, skriver AP, at angrebene var planlagt på forhånd, og at gerningsmændene uden videre kunne medbringe knive, sten og eksplosiver til fodboldkampen.

Optøjerne resulterede i, at Egyptens fodboldforbund aflyste de resterende 19 kampe af sæsonen, og i dagene efter de blodige kampe var der voldelige sammenstød mellem politi og demonstranter, der beskyldte myndighederne for ikke at beskytte al-Ahlys medrejsende fans.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.