Tanks i ørkenen nær det gasanlæg, hvor islamiske terrorister tog adskillige hundrede gidsler.
Tanks i ørkenen nær det gasanlæg, hvor islamiske terrorister tog adskillige hundrede gidsler. Foto: REUTERS TV

650 gidsler fra gasanlægget i Algeriet skulle nu være på fri fod, beretter det statslige algeriske nyhedsbureau APS.

Gidslerne skulle være blevet befriet under en militæraktion, og 573 af de befriede er angiveligt algeriere. Der hersker dog stadig stor usikkerhed om alle oplysninger, der omhandler den anspændte situation på gasanlægget, men ifølge en lokal sikkerhedskilde bliver der fortsat holdt gidsler på anlægget.

- Hæren arbejder stadig på at opnå et »fredeligt udfald«, inden den neutraliserer den terrorgruppe, som befinder sig på anlægget, siger kilden til APS.

Ifølge Reuters befinder 60 udenlandske gidsler sig stadig på det belejrede gasanlæg, men det er uklart, om de fortsat bevogtes af gidseltagerne, eller om de gemmer sig rundt omkring på anlægget. Det er ligeledes uklart, om nogen af de 60 skulle være blevet dræbt under kampen mellem gidseltagerne og de algeriske soldater.

De islamistiske kidnappere har angiveligt foreslået at udveksle amerikanske gidsler for to militante islamister, der sidder fængslet i USA, oplyser det mauretanske nyhedsbureau ANI. Amerikanernes reaktion på forslaget kendes endnu ikke.

Torsdag forlød det, at gidseltagerne krævede frit lejde til Libyen for dem og deres gidsler, og at de herefter forsøgte at forlade gasanlægget i en bilkortege, som dog blev angrebet af algerisk militær - en aktion, der skulle have udløst et blodbad, hvor et endnu ukendt antal personer blev dræbt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.