Lyt til artiklen

Flere dræbt og såret, da muslimer angreb koptisk kirke i Kairo. Egyptens regering samles til krisemøde.

Mindst 10 mennesker er dræbt og 186 såret under sammenstød mellem muslimer og kristne i den egyptiske hovedstad Kairo.

Det meddeler egyptisk tv.

Uroen opstod, da henved 500 salafistiske muslimer lørdag gik til angreb på den koptiske St. Mena Kirke i Kairos Imbaba-distrikt. De ville befri en kvinde, som de hævdede blev tilbageholdt mod sin vilje, fordi hun ville konvertere til islam.

Kristne og muslimer kastede sten mod hinanden, og en brandbombe, der blev kastet mod kirken, satte ild til en lejlighed ved siden af.

Senere satte muslimer ild til en anden kirke i samme distrikt, men branden blev hurtigt slukket.

Det var ikke umiddelbart klart, hvor mange af de dræbte, der var koptere, og hvor mange der var muslimer.

De sekteriske uroligheder har fået premierminister Essam Sharaf til at aflyse en udlandsrejse og i stedet indkalde regeringen til krisemøde.

Samtidig har Egyptens stormufti, Ali Gomaa, der er regeringens øverste repræsentant i fortolkning af islamiske spørgsmål, fordømt sammenstødene. Han advarer om, at sådanne uroligheder "bringer Egyptens nationale sikkerhed i fare".

Sikkerhedsstyrker har afspærret området omkring den nedbrændte kirke og skærpet patruljeringen ved flere kirker rundt om i landet.

Myndighederne måtte lørdag aften sætte både politi og soldater ind for at få kontrol over urolighederne. Soldaterne affyrede skud op i luften og brugte tåregas for at sprede folkemængden.

I de seneste måneder har der været flere sammenstød i Egypten mellem muslimer og kristne, som udgør cirka 10 procent af landets 80 millioner indbyggere.

/ritzau/AFP