Der er skabt kontakt til en stor del af de cirka 500 danskere, der opholder sig i Filippinerne, lyder det fra den danske ambassadør, Nicolai Ruge.

FILIPPINERNE: Dødstallet i Filippinerne er onsdag eftermiddag dansk tid steget til 283 på grund af Bopha, en voldsom tyfon, der nu har hærget ø-riget i to dage, skriver Reuters. Ingen danskere er indtil videre meldt omkommet, oplyser Nicolai Ruge, ambassadør for Danmark i Filippinerne og Malaysia.

- Vi har forsøgt at kontakte de danskere, som vi mener at vide, opholder sig i enten de sydlige dele eller centrale dele af landet, som er ramt af tyfonen. Vi har skrevet til dem på mail og fulgt op med opkald og har fået fat i ganske mange af dem. Men vi har endnu ikke kunne få bekræftet, at alle danskere er OK, og der er også en sandsynlighed for, at nogle danskere befinder sig i helt andre regioner eller måske slet ikke er i landet længere, siger Nicolai Ruge til Berlingske Nyhedsbureau.

Udenrigsministeriet har registreret 125 danskere i Filippinerne, som er enten rejsende i landet eller har permanent opholdstilladelse. Ifølge Nicolai Ruges oplysninger, som han har fået fra lokale konsulater, er antallet af danskere imidlertid større. Samlet set er tallet nok snarere omkring 500.

Nogle danskere har selv meldt sig hos ambassaden, fordi de igennem danske medier er blevet opmærksom på, at Udenrigsministeriet forsøger at få kontakt til statsborgere, lyder det.

- Jeg vil opfordre danskere til at registrere sig og i øvrigt følge de lokale myndigheders anbefalinger i forbindelse med tyfonen, siger Nicolai Ruge, der selv befinder sig i hovedstaden Manila i den nordlige del af det langstrakte ørige.

- Manila er fuldstændig upåvirket. Men det ser desværre ud til, at dødstallet stiger længere mod syd, selv om det stadig er betydeligt lavere end ved den tyfon, der ramte landet for et års tid siden og dræbte 1.200 mennesker. Man kan godt se, at Filippinerne har forberedt sig i en eller anden udstrækning og derfor også evakueret adskillige tusinder fra de områder, man vidste ville blive ramt. Det har formentlig været med til at nedbringe det samlede antal omkomne, siger Nicolai Ruge.

Han fortæller endvidere, at flyforbindelserne i landet er genoprettet, men fraråder fortsat, at man rejser til de sydlige regioner, med mindre man har et tjenstligt ærinde.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.