Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Normalt er de stille og rolige.

Men i de seneste uger har japanske makakaber hærget i den japanske by Yamaguchi.

Det skriver The Guardian.

Det er så grelt, at lokale myndigheder i den japanske by skal bruge beroligende våben i form af bedøvelsespistoler til at konfrontere de plyndrende aber, der har såret 42 mennesker i de seneste uger.

Japanske makakaber er almindelige i store dele af landet, men er også et skadedyr i nogle områder. Her spiser de folks afgrøder og kommer nogle gange ind i hjemmet.

Men en bølge af abeangreb i Yamaguchi i den vestlige del af landet har været usædvanlig, hvor voksne og børn har fået sår, herunder afskrabninger og bid.

»Hele Yamaguchi by er omgivet af bjerge, og det er ikke sjældent at se aber. Men det er sjældent at se så mange angreb på kort tid. I starten var det kun børn og kvinder, der blev angrebet. For nylig er ældre mennesker og voksne mænd også blevet et mål,« sagde en embedsmand fra byens landbrugsafdeling, som afviste at oplyse sit navn.

Skaderne har indtil videre været i den mildere ende, men myndighederne bruger nu bedøvelsespistoler, da opsatte fælder ikke har kunnet fange nogen af ​​aberne.

Byen er ikke sikker på, om angrebene er udført af flere aber eller et enkelt aggressivt individ. De ubudne gæster er i nogle tilfælde kommet ind i huse ved at kravle ind ad åbne skærmdøre, eller gå gennem vinduer.

Byens embedsmænd og politi har patruljeret området siden de første angreb omkring den 8. juli, men har endnu ikke fanget nogen aber.

Andre læser også