Takket være et gammelt, såkaldt ’mugshot’ fik politiet i Maryland, USA, øjnene op for manden, som nu er dømt for at have dræbt søstrene Katharina Lyon på 10 år og Sheila Lyon på 12 år.

De to søstre skulle bare købe pizza og se påskeudstillingen i det lokale shoppingcenter i den amerikanske delstat Maryland i marts 1975. Men de kom aldrig hjem. Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt Washington Post.

Her 42 år senere er den nu 60-årige Lloyd Lee Welch blevet dømt for bortføring og drab på søstrene.

Sagen fik dengang stor opmærksomhed i aviserne, og den ryster stadig lokalsamfundet.

»Vores samfund taler stadig om Lyon-familiens tab. Med dommen kan vi alle være sikre på, at Lloyd Welch aldrig vil være på fri fod igen og gøre andre børn fortræd eller ødelægge familier,« siger politiinspektøren ved Montgomery County politi i en pressemeddelelse.

Foran retten blev Lloyd Lee Welch i Bedford i delstaten Virginia tirsdag idømt 48 års fængsel for at have bortført, dræbt og brændt to søstre for 42 år siden.

Lloyd Lee Welch var 18 år, da han dræbte de to søstre. Han blev for to år siden sigtet for mordene og har siden erklæret sig skyldig i drabene.

Den dømte har tidligere hævdet, at to familiemedlemmer var involveret i drabene, mens politiet hævder, at eventuelle medskyldige er enten døde eller umulige at bevise.

Opklaringen af den opsigtsvækkende sag begyndte i 2013, hvor en afdeling for sager, der er blevet lagt ned, undersøgte den gamle sag.

I arkiverne, fandt de et ’mugshot’ (politifoto, red.) af Lloyd Lee Welch efter et smykketyveri i 1977. Politiet mener, at billedet havde en slående lighed med en anden fantomtegning, der blev lavet i forbindelse med søstrenes forsvinden - en tegning politiet aldrig var gået offentligt ud med.

Under den første afhøring, indrømmede han at have været i storcenteret, og at han var overbevist om, at pigerne var ’bortført, voldtaget og dræbt.’

Senere kom han med flere detaljer, der overbeviste politiet om, at han havde haft en rolle, og tirsdag blev han derfor dømt.

Der er dog stadig tre ting, der er uvist i sagen. Det drejer sig om, hvorvidt der er andre involveret, hvor ligene er begravet, og hvor og hvornår søstrene er blevet dræbt.

Familien var til stede ved domafsigelse, herunder søstrenes 77-årige far, 77-årige mor og to brødre.

»Det har varet længe. Nu er vi trætte og vil bare gerne hjem,« lød det efterfølgende fra faren, John Lyon, til Washington Post.