Lyt til artiklen

En 41-årig kvinde er blevet så afhængig af cola, at hun frygter, at det måske vil tage livet af hende. Men alligevel kan hun ikke lade være med at drikke seks liter dagligt, skriver den engelske avis Mirror. Seks liter, folkens. Det svarer til, at hun hver dag indtager 162 teske sukker.

Kvinden, Kathy O'Sullivan fra England, har ind til videre mistet tre tænder og lider af blodmangel, så hun har måttet få tre blodtransfusioner. Det skyldes den dårlige vane, som hun ellers meget gerne vil stoppe med:

»Jeg har prøvet at tage en kold tyrker, men efter nogle timer begynder mit hjerte at banke. Jeg sveder og ryster over det hele. Derfor har jeg altid en flaske med mig,« siger Kathy O'Sullivan, der ønsker at advare andre om, hvor afhængig man kan blive af cola.

Kathy er, måske overraskende, ganske normalvægtig. Hun spiser stort set ingen mad, hun skal tvinge sig selv til at spise, fortæller hun. Hun er aldrig sulten, bøvser altid og har luft i maven. Og selv om al den sukker er fyldt med energi - ja, så føler hun sig konstant træt og drænet.

Hver liter indeholder ca. 400 kalorier - det er altså mere end 2.400 kalorier dagligt.

Kathy har forsøgt at skifte den almindelige cola ud med light-udgaven, men det gik ikke. Hun savnede smagen af sin 'rigtige cola'.

Den engelske kvinde vil nu forsøge hypnose for at komme sin afhængighed til liv.

»Jeg beder til, at det vil virke. Jeg er bange for, at min dårlige vane med tiden vil tage livet af mig,« siger hun.

WHO (Verdenssundhedsorganisationen) anbefaler, at man ikke indtager mere en seks teskefulde sukker om dagen.