Laserbehandling, skrabere, pincetter og voksstrimler. Der er næsten ikke det, kvinder vil gøre for at slippe af med for mange dun på overlæben og stride hår på hagen. Sådan havde 39-årige Rose Geil det også som ung, men nu lader hun fuldskægget gro.

Amerikanske Rose Geil fra Oregon begyndte at få små mørke hår i ansigtet og længere bakkenbarter, da hun var 13 år gammel. Den begyndende skægvækst gjorde hende flov og usikker.

Det skriver det britiske medie Reveal.

I dag er hun 39 år og har i stedet valgt at lade skægget gro frit.

Artiklen fortsætter under billedet.

»Jeg har aldrig følt mig mere feminin og sexet. Jeg føler mig smuk med mit skæg, og det har jeg aldrig følt før. At lade det vokse har gjort mig mere selvsikker,« siger hun til Reveal.

Som teenager brugte hun meget tid på at barbere sit ansigt, men var for flov til at fortælle det til sine venner og forældre. Da hun blev 15 opdagede hendes mor, at hun havde problemer med skægvækst, og hun blev sendt til en gynækolog for at få tjekket sit hormonniveau, men ingen behandlinger hjalp.

Problemet blev kun værre med tiden. De mørke hår begyndte nu også at vokse på arme og bryst, så hun ikke længere ville forlade huset uden lige at have barberet sig eller dække sig til i rullekrave og lange ærmer.

»Jeg undgik sport, shopping med veninderne og ture til søen. Det betød, at jeg gik glip af meget socialt. Men jeg var bange for, at de andre ville finde ud af det,« siger hun.

Hver dag brugte hun et kvarter på at barbere ansigt, bryst og arme, men allerede timer efter voksede hårene ud igen. Hun brugte også flere tusinde på laserbehandlinger uden noget effekt.

I september 2015 barberede hun stadig sit skæg.
I september 2015 barberede hun stadig sit skæg. Foto: Facebook/Rose Geil
Vis mere

Hun har været gift, men har efter skilsmissen haft svært ved at date, af frygt for reaktioner på hendes hårvækst.

For et år siden begyndte hun at lægge billeder af sig selv med skæg på de sociale medier. Her kom hun i kontakt med mænd, der er tiltrukket af kvinder med skæg, og hun fik modet til at lægge skraberen fra sig. Hun stoppede helt med at barbere sig, og efter en måned »elskede hun hvert et hår«.

»Det er sjovt. Jo længere mit skæg bliver, jo mere feminin føler jeg mig. Jeg er mig selv og prøver ikke at skjule mig mere,« siger hun.