Amerikanske soldater skal træne afrikanske styrker i at bekæmpe truslen, som ekstremistiske grupper har skabt i Afrikas lande.

USA: Over det næste år vil USA sende amerikanske tropper til flere end 30 afrikanske nationer, skriver AP ifølge rt.com.

I marts 2013 begynder træningen af soldaterne, så de er klar til at blive udsendt til op mod 35 lande i Afrika for at dæmme op for truslen fra ekstremistiske grupper, herunder grupper med tilknytning til terrornetværket al-Qaeda. Med den hjælp håber de amerikanske myndigheder at kunne forberede nationale afrikanske tropper på lignende kriser i fremtiden, hvis situationen udvikler sig.

Tidligere i december måned citerede Washington Post en kilde fra myndighederne, som afslørede, at USA snart sender soldater til Mali for at slå den fremherskende trussel fra islamiske ekstremister ned, men ifølge de nye informationer bliver Mali ikke det eneste land, som amerikanerne går ind i.

Ifølge APs oplysninger skal de amerikanske soldater dog kun hjælpe med træning af lokale soldater og med udstyret, mens de ikke nødvendigvis får lov til at deltage i militære operationer.

Det kan dog lade sig gøre med ordre fra forsvarsministeriet og forsvarsministeren.

Libyen, Sudan, Algeriet og Niger bliver specifikke mål for al-Qaeda-bekæmpelse, og amerikanerne vil også træne og udstyre styrker i Kenya og Somalia til kamp mod militsen al-Shabab.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.