Drabet på 9 uger gamle Azaria Chamberlain for 32 år siden er undersøgt for fjerde gang. Denne gang er der ingen tvivl, en vild hund tog hende. Dermed er moderen endelig renset.

Der skulle gå 32 år, før Lindy Chamberlain fik endegyldigt ret: Det var en dingo, en australsk vild hund, der slog hendes blot 9 uger gamle datter, Azaria Chamberlain, ihjel. Det har retsmedicineren fastslået under den fjerde undersøgelse af det uopklarede drab.

Ifølge New York Times talte retsmedicineren, Elizabeth Morris, med tårer i øjnene til Chamberlain-familien.

- Årsagen til hendes (Azaria Chamberlains, red.) død var, at hun blev taget af en dingo. Vær venlig at tage imod min oprigtige medfølelse for din datters død. Jeg er så ked af det. Tiden kan ikke fjerne smerten og sorgen ved at miste et barn, sagde hun.

Dermed kan Lindy Chamberlain ånde lettet op. Da Azaria Chamberlain døde, var der nemlig ikke mange, der troede på moderens historie. Azaria blev dræbt af en dingo, påstod hun. Mange australiere havde dog svært ved at tro, at en dingo, en lille vild hund, ville angribe et menneske. Det forekom også myndighederne så usandsynligt, at Lindy Chamberlain i stedet selv blev dømt for mordet på datteren og sat bag tremmer.

Nu kan ingen sige, dingoer ikke er farlige

Senere blev dommen omstødt og Lindy Chamberlain fik sin frihed tilbage. Men på trods af gentagne undersøgelser af datterens dødsfald lykkedes det aldrig at finde beviser for, hvordan hun døde.

- Vi er selvfølgelig lettede og glade for at nå til enden af denne saga. Nu kan Australien ikke længere sige, at dingoer ikke er farlige og kun angriber, når de bliver provokerede, siger Lindy Chamberlain i dag.

Inden sagaen i dag fik en ende, nåede den at blive så kendt, at den i 1988 endte på Hollywoods filmlærreder som "Cry in the Dark", hvor Meryl Streep spillede rollen som Lindy Chamberlain. Virkelighedens Lindy Chamberlain levede i mange år et hårdt liv, hvor mange australiere kiggede skævt til hende for hendes dingohistorie og en opfattelse af, hun ikke udviste passende sorg. Samtidig blev hun skilt fra manden, Michael Chamberlain.

I de senere år har en dingo angrebet og dræbt mindst et offer, en ung dreng. Og faktisk er der sket et skred i opfattelsen af dingoer i Australien, mener Adrian Peace, som er antropolog ved Queensland Universitet.

- Dæmoniseringen af fru Chamberlain er blevet erstattet af dæmoniseringen af dingoen, siger han til New York Times.