Den tibetanske landsby Shangri-La blev lørdag ødelagt af en voldsom brand.

TIBET: En voldsom brand hærgede lørdag en 1.300 år gammel tibetansk landsby, der er blevet døbt Shangri-La, og det har ødelagt 300 huse i byen. Det beretter statsmedier ifølge AFP.

Shangri-La er et populært turistområde, og branden raserede i det område, der angiveligt skulle være inspirationen bag den mytiske bog »Shangri-La« af James Hilton. Her ødelagde branden to tredjedele af byens gamle centrum.

»Ødelæggelserne er ekstremt store,« siger lokale embedsmænd ifølge AFP, og de tilføjede, at en samlet opgørelse over skaderne endnu ikke er blevet lavet.

Mere end 1.000 brandmænd og frivillige blev sat ind i kampen mod flammerne lørdag for at få kontrol med branden, og ifølge AFP viser lokale billeder op til ti meter høje flammer. Der er ingen meldinger om folk, som er kommet til skade under den voldsomme brand.

Byen er blevet en yndet turistdestination på grund af James Hiltons roman, som beskriver det forsvundne paradis Shangri-La. I 2001 skiftede landsbyen, som ligger i den sydvestlige del af Yunnan-provinsen i Kina, navn til netop Shangri-La for at få flere turister til området.

Lørdagens brand kom kort efter, at et andet højtprofileret tibetansk kultursted blev ramt af en voldsom brand. Branden i det buddhistiske Serthar Institut i den nærliggende Sichuan-provins ødelagde i sidste uge mindst ti bygninger på instituttet, som menes at være blandt de største i verden.

Årsagerne til de to brande er endnu ikke kendte, og der har ikke været meldinger om, at de skulle være påsatte.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.