Mystikken om det malaysiske fly MH17, der i sommeren 2014 styrtede ned i Ukraine, fortsætter med uformindsket styrke.

Officielt hedder det, at flyet blev skudt ned af et russisk jord til luft-missil. Men i en ny BBC-dokumentar hævdes det, at et ukrainsk jagerfly angiveligt skulle have skudt passagerflyet ned. Hele 298 mennesker mistede livet i det katastrofale styrt.

Det skriver Daily Mail.

Flyet lettede den 17. juli 2014 fra Schiphol-lufthavnen i Amsterdam, hvor destinationen var Kuala Lumpur i Malaysia. Flyet styrtede ned i det østlige Ukraine, hvor russiske separatister og ukrainere ligger i krig med hinanden.

Et vidne i dokumentaren, Natasha Beronina, fortæller blandt andet:

»Vi hørte et brag. Først så vi sort røg og to fly, der var så små som legetøjsfly. Det ene fløj direkte mod passagerflyet, og det andet vendte om, da braget lød,« fortæller hun.

Et andet vidne fortæller at have set et missil blive sluppet fra et af flyene, inden braget lød.

Ifølge The Sunday Express har den tyske efterforskningsjournalist Billy Six interviewet 100 vidner i programmet, og syv af dem har angiveligt set jagerfly tæt på passagerflyet kort før det styrtede ned.

Den ukrainske pilot, der er ansvarlig for de ukrainske jagerfly, Vladimir Voloshin, har dog pure afvist denne teori.

Teorien om de ukrainske jagerfly er ikke den eneste, der kommer frem i dokumentaren. En mere kuriøs teori går nemlig på, at flyet blev sprængt i stykker i luften af en bombe om bord på flyet. En bombeplan, som det amerikanske efterforskningspoliti CIA skulle have stået bag.

Den private efterforsker, Sergey Sokolov, hævder således, at bomberne blev placeret om bord på flyet kort før takeoff i Amsterdam med hjælp fra ukrainske Secret Service-medarbejdere.