Som barn havde han ofte ikke et sted at bo – nu styrer han selv hele byen.

»Er du sød at asfaltere James Street? Hullerne er virkelig slemme!«

Beskeden fra en borger i Ithaca, New York, kan læses på et display i borgmesterkontoret, hvis man er hurtig nok.

For når man er vokset op med smartphones, sociale medier og Snapchat, kan man ikke nøjes med en fax eller et håndskrevet brev. Derfor har den 28-årige borgmester Svante Myrick fået en kunstner til at lave ham en skærm, der kører alle henvendelser fra borgerne i ring med store røde bogstaver.

En gang imellem får man dog beskeden: ”Hold op med at kigge på dette skilt og vend tilbage til arbejdet!”, skriver Upworthy.

Svante Myrick blev valgt til Ithacas borgmester i 2011 som den yngste nogensinde – i en alder af 24.

Svante Myrick bliver sammenlignet med den amerikanske præsident Barack Obama. Det er han smigret over, selvom han selv ser sig som en »Joe Biden«-type

Som en del af en søskendeflok på fire, opfostret af en fattig enlig mor, lå det dog aldrig i kortene, at han engang skulle styre en hel by.

Allerede fra sin fødsel oplevede han hjemløshed, da hans mor kom tilbage fra hospitalet til beskeden om, at familien var sat på gaden. Siden boede de her og dér, havde nætter på krisecentre og sågar bag i bilen.

Alligevel skulle hans svære barndom have en lille finger med i spillet.

For i en hverdag med madkuponer, gratis måltider og andre sociale tiltag fra myndighederne, blev han i en tidlig alder bevidst om, hvad en regering var, og hvilken indflydelse den havde. Det engagerede ham til at gøre en forskel.

Under en tale i 2014 fortalte han om nøglen til sin succes:

»Vi er succesfulde, når vi tager os af hinanden og holder øje med hinanden.«

Svante Myrick voksede op i fattigdom med sin enlige mor og tre søskende.

Som ung studerende havde han fire studiejob, bl.a. som assistent for et byrådsmedlem. Da medlemmet gik på pension, opfordrede han Svante Myrick til at stille op som hans efterløser. Han endte med at blive valgt ind i 2008 – mens han stadig gik i college.

I begyndelsen mente folk, at han var for ung til at være borgmester, men da et billede af en af hans første politiske beslutninger gik viralt, havde han byens støtte, skriver Upworthy.

Han solgte nemlig sin bil, valgte i stedet at installere planter og en bænk i sin parkeringsbås og opsatte et skilt med teksten ’Reserveret til borgmesteren og venner’.

I efteråret blev han genvalgt med imponerende 89 pct. af stemmerne.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.