Flere amerikanske medier sætter nu navn på den mand, der tidligere i dag skød og dræbte 12 mennesker og sårede 50 i en biograf i Aurora, en forstad til Denver i Colorado under premieren på den nye Batman-film.

Der skulle være tale en 24-årig lokal mand ved navn James Holmes, der anholdt, mistænkt for kl. 01.15 lokal tid at gå til angreb på publikum i biografen. 

Læs også:

20 minutter inde i filmen dukkede manden op iført skudsikker vest og gasmaske og smed en slags cylinder, måske en gasgranat, ind i salen, hvorefter han åbnede ild. 

FBI har ifølge ABC News omkring 100 af deres agenter i gang med efterforskningen.

Tidligere forlød det, at mindst 14 var dræbt, men politiet har nu nedjusteret dødstallet til 12, oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge politiets indledende efterforskning handlede James Holmes alene. Hans lejlighed er blevet ransaget, og der er fundet sprængstoffer, oplyser politiet.

Præsident Barack Obama opfordrer i en erklæring amerikanerne til at stå sammen med borgerne i Aurora:

- Michelle og jeg er chokerede og kede af den forfærdelige og tragiske nedskydning i Colorado. Min administration vil gøre alt, hvad den kan, for at støtte folk i Aurora i denne særdeles vanskelige tid, siger Obama ifølge Reuters.