Dylann Roof
Dylann Roof Foto: Handout

Den 21-årige Dylann Roof, der forleden blev arresteret for kirkemassakren i Charleston, USA, kædes nu sammen med en nynazistisk hjemmeside, hvor han har kommenteret forskellige indlæg.

Southern Poverty Law Center, der kører sagen med den 21-årige hvide amerikaner, fortæller, at de har sammenlignet hans racistiske manifest med kommentarer på det nynazistiske hjemmeside The Daily Stormer. Det skriver Los Angeles Times.

Dylann Roof blev sidste torsdag pågrebet for et kirkeskyderi i Charleston i South Carolina, USA, hvor han stormede en baptistkirke og dræbte ni sorte amerikanere, mens de var i gang med en gudstjeneste. Efterfølgende er det kommet frem i et racistisk manifest, at gerningsmanden har et hadsk forhold til sorte, jøder og andre minoritetsgrupper.

Læs også:

Southern Poverty Law Center har haft manifestet og kommentarerne på The Daily Stormer igennem en plagierings-detektor, og der er væsentlige ligheder, kommer de frem til. Dylann Roof har brugt profilnavnet 'AryanBlood1488' på den The Daily Stormer.

Et afsnit i gerningsmandens manifest kædes sammen med en kommentar i en artikel på The Daily Stormer, som blev udgivet i januar i år. Her citerer han en tidligere svensk statsminister.

»Den tidligere svenske statsminister Fredrik Reinfeldt: Sverige tilhører horderne, ikke de 'uinteressante' etniske svenskere«, står der på den nynazistiske hjemmeside ifølge Los Angeles Times.

Læs også:

USA-SHOOTING/SOUTH CAROLINA

Også et andet afsnit i Dylann Roofs racistiske manifest kædes sammen med profilnavnet 'AryanBlood1488' på The Daily Stormer. Ifølge efterforskerne er der tale om Dylann Roof, der går under navnet.

»Jeg mener, at vores kultur er blevet adopteret af alle i verden. Det gør, at vi ikke føler, at vores kultur er speciel eller unik«, står der i manifestet.

I en artikel fra The Daily Stormer, der har 'AryanBlood1488' som afsender, fremgår der nogle sætninger, hvor ligheden er slående.

»Den hvide kultur er en verdenskultur, og med det mener jeg, at vores kultur er blevet adopteret af alle i andre i hele verden. Det gør, at vi ikke føler os specielle, fordi alle har adopteret den.«

Læs også:

USA CHARLESTON SHOOTING

Keegan Hankes, som har foretaget plagierings-analysen, siger, at han tror, at Dylann Roof er 'AryanBlood1488'.

»Vi er overbeviste om, at han er søgt på had-hjemmesider og har kommenterer der,« siger Hankes ifølge Los Angeles Times.

Keegan Hankes fortæller, at de vil fortsætte med at undersøge, hvad den 21-årige amerikaner ellers har skrevet på racistiske hjemmesider. Det skulle angiveligt være mordet på den sorte amerikaner Trayvon Martin, der antændte Dylann Roofs interesse for racespørgsmålet. Det var gruppen Council of Conservative Citizens, der var med til at åbne Dylann Roofs øjne for sortes kriminalitet mod hvide, forklarer efterforskerne.

»Jeg har stor respekt for Council of Conservative Citizens, som var med til vække min opmærksomhed for sorte kriminalitet mod hvide. Det var den side, der forandrede mit liv, dagen hvor jeg besluttede mig for at søge 'sortes kriminalitet mod hvide' i Google,« skriver 'AryanBlood1488' på den nynazistiske hjemmeside.

dylannroof2106

 

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.