Især den russiske og ukrainske vinter har krævet menneskeliv. Hundredvis indlagt på hospitaler

ØSTEUROPA: Bidende kulde har i løbet af den seneste uge krævet op mod 200 mennesker livet i en lang række østeuropæiske lande, skriver internationale medier.

I Rusland meldes der om op mod 56 døde, mens flere end 370 skal være blevet indlagt, efter termometeret ramte minus 20 grader celsius i hovedstaden, Moskva. Ifølge russiske meteorologer varer kulden ved til mandag, juleaften, og i Sibirien er der målt temperaturer ned i nærheden af 50 minusgrader.

Også lande som Ukraine, Polen, Letland, Litauen og Tjekkiet har mærket kulden. I Ukraine, hvor man også har kæmpet med voldsomme snemængder, skal 83 mennesker være døde af kulde, mens flere end 500 er blevet indlagt på grund af vejret. Ukraine har denne vinter oplevet temperaturer på 15 minusgrader, og op mod 100 landsbyer i den sydlige del af landet har været ramt af strømsvigt, hvilket også er tilfældet i en række landsbyer i Rumænien.

Det er hovedsagligt hjemløse, der er blevet vinterens ofre i Polen, hvor 49 meldes døde af kulde, mens flere desuden skal være døde af kulilteforgiftninger på grund af gamle eller defekte varmeapparater i deres hjem.

Desuden ventes Letland at nå ned på rekordkolde minus 28 grader celsius, og i Bulgarien er der erklæret undtagelsestilstand i en række områder som følge af voldsomme snefald.

De store mængder sne har dog også bragt noget godt med sig: De slovenske skiområder melder om ualmindeligt gode skiforhold for december, mens flere skisportssteder i Alperne kan give samme melding.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.