Han havde kun været i Berlin i to timer og var blevet afvist en plads på et herberg, da han tirsdag aften gik ned til en undergrundsstation og skubbede en tilfældig ung kvinde ud foran et tog.

Der ligger endnu blomster på perronen ved undergrundsstationen Ernst-Reuter-Platz i Berlin. For svenske Amanda Khaskie Abdullah sluttede livet der. Blot 20 år inde i det.

En af dem, der har lagt blomster der, er Amandas veninde, 25-årige Simone Hanning, der også er gift med Amandas onkel.

»Det, som ikke måtte ske, skete for vores Amanda. Den bedste person af dem alle. Jeg har ikke rigtig forstået, at du er borte. Jeg tror stadig, at du vil komme grinende tilbage til os. Dit smil var det smukkeste. Livet er så forfærdeligt uretfærdigt, du blev taget fra livet på jorden for hurtigt,« skriver Simone Hanning i en besked på Facebook.

»Åh, smukke Amanda. Håber, du har det godt der, hvor du er nu, elskede. Du er for altid elsket,« tilføjer hun.

Artiklen fortsætter under opslaget.

»Du var og er mit alt«

Da Simone Hanning og hendes mand fik at vide, hvad der var sket med Amanda, skyndte de sig ud i lufthavnen og bestilte billetter til det første fly mod Berlin, hvor svenske Amanda Khaskie Abdullah boede med sin lillesøster og mor, der var flyttet fra Sverige til Tyskland tilbage i 1990 med sin tyske mand.

Det skriver Aftonbladet.

Udover Simone Hannings blomster, har Amandas mor og søster også lagt blomster på undergrundsstationen. Sammen med blomsterne har de lagt en sidste hilsen.

»Min elskede Amanda. Så pludseligt blev du taget fra mig. Du var og er mit alt, min kære, min store, min bedste og min smukkeste. Ingen ord i verden kan få dig tilbage til mig, men jeg beholder dig i mit hjerte,« skriver moderen i beskeden, mens Amandas lillesøster skriver:

»Elskede søster. Det er ufatteligt, du er blevet taget fra os. Du var og er min perfekte søster, som en mor samtidig med at være min bedste ven. Jeg savner dig så meget, jeg kommer aldrig til at glemme sig. Hvil i fred, vi ses igen.«

GERMANY CRIME TRAIN

Paranoid schizofreni

Amanda Khaskie Abdullah blev født i Tyskland i 1995 og havde både svensk og tysk statsborgerskab.

»Hun var meget positiv og elskede livet mere end noget andet,« siger Simone Hanning til Aftonbladet.

Dødsfaldet i undergrundsbanen har fået stor opmærksomhed i Berlin og har rejst spørgsmål om den tyske psykiatri.

Den mistænkte 28-årige mand fra Hamborg menes ifølge Der Tagesspiegel at lide af paranoid schizofreni, og mange spørger nu, om tragedien kunne være blevet forhindret.

Havde været i byen i to timer

Manden havde blot været i Berlin i to timer, hvor han havde forsøgt at få en plads på et herberg, men var blevet afvist flere gange, før han gik ned til undergrundsstationen.

Ifølge Der Tagesspiegel har den 28-årige tidligere var indblandet i en 'betydelig' voldshandling for 15 år siden. Han skal have været tvangsindlagt og have været under bevogtning i Hamborg.

Vidner tilbageholdt den 28-årige mand på undergrundsstationen, efter han havde skubbet Amanda ud foran toget.

Amanda Khaskie Abdullah begraves i dag fredag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.