Alle forældre til teenage-piger bør tjekke Essana O'Neills profil på Instagram og bede deres døtre gøre det samme.

For lykken er ikke hverken et 'like' på de sociale medier eller gratis designer-tøj. Den er heller ikke lig med en flad mave, lang lyst hår og et smukt ydre.

Det måtte en ung australsk kvinde erkende.

Selv om 19-årige Essana O’Neill var en stjerne på Instagram og havde næsten 580.000 følgere, fik hun pludselig nok af sig selv og sine opstillede billeder.

På trods af det perfekte liv, hun viste på de sociale medier, var hun i virkeligheden en ulykkelig og ensom teenager.

Derfor lavede hun sin profil om for at fortælle sine jævnaldrene, at det liv, de ser på de Instagram og Facebook ikke er lig med virkeligheden.

Hun slettede omkring 2.000 billeder og opdaterede billedteksterne og fortalte, hvordan hun havde kæmpet for at se godt ud på billederne, at hendes tøj var betalt, eller at hun i virkeligheden havde været dybt deprimeret.

Tynd og smuk, men dybt ulykkelig. Det er ifølge Essana O'Neil sandheden om dettet billede:»Det eneste, der gjorde mig glad den dag, var dette billede. Var dybt deprimeret. At have en slank krop er ikke alt, hvad vi mennesker er sat i verden for.«
Tynd og smuk, men dybt ulykkelig. Det er ifølge Essana O'Neil sandheden om dettet billede:»Det eneste, der gjorde mig glad den dag, var dette billede. Var dybt deprimeret. At have en slank krop er ikke alt, hvad vi mennesker er sat i verden for.« Foto: Instagram
Vis mere

Det eneste gode den dag var, at jeg tog dette billede. I virkeligheden var jeg dybt deprimeret,« fortæller en ærlig Essana nu om mave-billedet herover.

Essana O'Neill fik penge af et tøjfirma for at have lige præcis denne kjole på. Det, mener hun for så vidt ikke, der er noget galt i, hun mener bare, at folk skal vide, at det er sådan, det foregår.
Essana O'Neill fik penge af et tøjfirma for at have lige præcis denne kjole på. Det, mener hun for så vidt ikke, der er noget galt i, hun mener bare, at folk skal vide, at det er sådan, det foregår. Foto: Instagram
Vis mere

Denne kjole fik Essana O'Neill penge for at tage på. Det har hun tit fået, fortæller hun på sin redigerede profil.

Selv om Essana O'Neill er glad for dette billede, fortæller hun, at hun måtte trygle sin stakkels søster til at tage over 100 billeder af hende i den position, før hun var tilfreds med resultatet.
Selv om Essana O'Neill er glad for dette billede, fortæller hun, at hun måtte trygle sin stakkels søster til at tage over 100 billeder af hende i den position, før hun var tilfreds med resultatet. Foto: Instagram
Vis mere

Selv om hun ligner en gudinde på stranden, fortæller hun, at hun måtte råbe af sin søster, som tog billedet og plage hende om at tage omkring 100 billeder, før hun fandt et, der var perfekt.

Smuk ser hun ud, men 18-årige Essana O'Neill er ikke tilfreds. Kjolen er nemlig ikke hendes egen, og hun gjorde sig store anstrengelser, mens hun poserede til ære for sine mange følgere.
Smuk ser hun ud, men 18-årige Essana O'Neill er ikke tilfreds. Kjolen er nemlig ikke hendes egen, og hun gjorde sig store anstrengelser, mens hun poserede til ære for sine mange følgere.
Vis mere

Den hvide kjole var ikke hendes egen, og hun brugte lang tid på at finde en position, der var perfekt for Instagram, indrømmer hun nu.

Nu siger O'Neill, at hun ville ønske, at nogle havde fortalt hende, at hun var meget mere værd end blot nogle flotte billeder på Instagram.

Personer på sociale medier med mange følgere bliver ofte betalt af firmaer for at bære noget bestemt tøj eller vise bestemte produkter. Og de får sågar også besked om, hvad og hvornår de skal poste deres opslag.

»Det er ikke det virkelige lliv,« fortæller hun på en vidoe på sin hjemmeside: Let's Be Game Changers.