Flere bygninger er styrtet sammen i Taiwan efter et kraftigt jordskælv fredag. REUTERS/Stringer EDITORIAL USE ONLY.NO RESALES.NO ARCHIVE
Flere bygninger er styrtet sammen i Taiwan efter et kraftigt jordskælv fredag. REUTERS/Stringer EDITORIAL USE ONLY.NO RESALES.NO ARCHIVE Foto: STRINGER

Taipei: En 17-etagers bygning er blandt de sammenstyrtede bygninger i Taiwan efter et kraftigt jordskælv. 123 personer er foreløbigt reddet, oplyser de lokale brandmyndigheder ifølge Reuters.

Til trods for skaderne er der ikke umiddelbare rapporter om døde eller alvorligt sårede, men der er tale om et kraftigt skælv, og der rapporteres om, at flere bygninger kan være styrtet sammen.

Tainans brandmyndigheder er rykket ud til de kollapsede bygninger, og der er blevet udpeget et katastrofeberedskab, oplyser myndighederne i Tainan til Reuters.

Jordskælvet ramte Taiwan lokal tid tidligt lørdag morgen og målte 6,4 ifølge det amerikanske geologiske institut, USG. Det blev først vurderet til at være 6,7, men er siden blevet nedskaleret.

Det vurderes dog til at være kraftigt af USG, da skælvet er overfladisk og kun har en dybde på 10 kilometer.

»Jeg krammede væggen og satte mit ansigt mod den,« siger indbyggeren Pao-feng Wu i Tainan til Reuters, om sin reaktion på de kraftige rystelser.

Centret for de store rystelser er i det sydlige Taiwan 43 kilometer sydøst fra millionbyen Tainan, hvor der bor næsten to millioner indbyggere.

Der skulle ikke være fare for en tsunami efter skælvet, oplyser Stillehavets tsunami varslingscenter.

Taiwan er ofte udsat for jordskælv, fordi øen ligger imellem to tektoniske plader. I 2013 blev fire dræbt af et jordskælv på 6,3, der ramte det centrale Taiwan og forårsagede flere jordskred.

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.