Siden en 23-årig kvinde blev overfaldet og voldtaget af seks mænd på en bus tidligere på måneden har der været store og også voldelige demonstrationer for kvinders rettigheder i Indien.
Siden en 23-årig kvinde blev overfaldet og voldtaget af seks mænd på en bus tidligere på måneden har der været store og også voldelige demonstrationer for kvinders rettigheder i Indien. Foto: DIVYAKANT SOLANKI

Mens politiet i den indiske hovedstad New Delhi patruljerer gaderne for at forhindre nye demonstrationer mod massevoldtægter, vækker en ny sag fra den nordlige Punjab-provins opsigt.

Onsdag aften begik et blot 17-årigt voldtægtsoffer fra byen Patiala selvmord ved at spise gift, oplyser nyhedsbureauet AFP ifølge Yahoo News.

Pigen blev i sidste måned voldtaget af en gruppe mænd under en religiøs festival, men i stedet for at efterforske sagen forsøgte det lokale politi at presse hende til at opgive anmeldelsen. Det bekræftes af den lokale politigeneralinspektør, Paramjit Singh Gill, der til nyhedsbureauet siger, at pigen forgæves havde forsøgt at melde voldtægten til politiet.

- En af betjentene prøvede at overtale hende til at trække anmeldelsen tilbage, siger han.

Men politiet nøjedes ikke med at afvise sagen. Til TV-stationen NDTV fortæller pigens søster, at de lokale betjente foreslog et bemærkelsesværdigt kompromis.

- Politiet prøvede at presse hende til enten at indgå et økonomisk forlig med overfaldsmændene eller gifte sig med en af dem, siger søsteren.

Ifølge AFP har politiet torsdag, dagen efter selvmordet, anholdt tre personer i forbindelse med sagen - to formodede voldtægtsmænd og en kvindelig medskyldig.

Demonstrationerne i New Delhi blev udløst af en særlig bestialsk voldtægt, hvor en 23-årig kvinde blev overfaldet af seks mænd på en bus. Siden har tusindvis af indere demonstreret mod voldtægt og myndighedernes lemfældige efterforskning af sagerne.

Det 23-årige offer, der blandt andet blev forulempet med en jernstang, er stadig i livsfare. Hun blev 25. december overført til Mount Elizabeth Hospital i Singapore, hvor hendes tilstand ifølge hospitalsdirektør dr. Kelvin Loh er »ekstremt kritisk«.

- Inden sin ankomst har hun allerede gennemgået tre maveoperationer og fået et hjertestop. Et hold af specialister behandler hende og gør, hvad de kan for at stabilisere hendes tilstand, siger han til Reuters.

Seks formodede gerningsmænd er anholdt i sagen fra Delhi.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.