En 17-årig britisk pige med tilknytning til IS er blevet dræbt i Syrien

Den 17-årige Kadiza Sultana er angiveligt blevet dræbt under et russisk luftangreb i Raqqa i Syrien. Det er familiens advokat Tasnime Akunjee, der har bekræftet pigens død.

Det skriver Reuters.

I februar 2015 flygtede den unge pige sammen med tre andre til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat. Pigerne kom alle tre fra Bethnal Green. Da pigerne forsvandt, blev de efterlyst i hele byen, og de optrådte også offentligt for at få information om, hvor de befandt sig.

Efterfølgende tog nogle fra familien til Istanbul for at følge sporet af pigerne, der var på vej til Tyrkiet. De tre skolepiger nåede dog at tage en bus, så de kunne blive smuglet over grænsen til Syrien.

Ifølge Daily Mail giftede alle tre piger sig med krigere fra islamisk stat, og Khadizaz mand skulle angiveligt være en amerikaner med somalisk oprindelse. De to veninder, hun flygtede sammen med skulle stadig være i live.Det chokerede hele landet, da de tre piger valgte at flygte. Ifølge familien blev Kadiza Sultana desillusioneret i forhold til terrorgruppen, og hun planlagde at flygte derfra og vende hjem til Storbritannien.

Det viser et interview lavet af ITV News, der afslører optagelser af opkald mellem den 17-årige pige og hendes søster.

Hun nåede dog aldrig hjem. Ifølge familiens advokat døde Kadiza Sultana for et par uger siden. Familien blev informeret af andre personer, der befinder sig i Raqqa, og Kadiza Sultanas søster fortæller, at hendes død ikke kommer bag på dem:

»På en måde var det, hvad vi forventede. Men i det mindste er hun et bedre sted nu,« siger hun til ITV News.