Mutters alene har den hollandske teenagespige Laura Dekker gennemført en jordomsejling, som har taget hende godt et år.

Hun er 16 år og fire måneder. Og så har hun netop gennemført en jordomsejling fuldstændig på egen hånd. Den hollandske teenager Laura Dekker sejlede lørdag i havn på den caribiske ø St. Martin og blev den yngste sejler nogensinde til at klare netop den bedrift. Der skriver The Telegraph.

For omkring et år siden, 20. januar 2011, begyndte Dekker sit eventyr, og derfor var det også en begejstret familie, som tog imod hende på havnen på øen. De hoppede og heppede, da hun trådte ned på molen fra sin yacht, Guppy.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Dekker skærer seks måneder af den uofficielle rekord fra 2010, som den australsk pige på 17 år, Jessica Watson, var indehaver af. Og hele vejen igennem har hun været motiveret.

- Det var en drøm, og jeg ville gøre det, sagde hun til reportere på havnen.

Og selv om hun har kæmpet mod ensomhed, storme og frygten for pirater, mens hun skulle koncentrere sig om at sejle og holde styr på sit skolearbejde, har hun ikke givet op.

LÆS OGSÅ:

- Der var øjeblikke, hvor jeg tænkte: Hvad helvede laver jeg herude?, men jeg ønskede aldrig at stoppe.

Inden hun tog af sted, var der en masse tovtrækkeri med de hollandske myndigheder, som ikke mente, at det var ansvarligt at sende en teenager alene ud i verden på en båd, og som derfor prøvede at standse hende. Men efter 10 måneder vandt hun kampen i retten, da hun lovede at få en større båd, tage førstehjælpskurser og melde sig ind på en speciel skole med fjernstudier.