En dansk kvinde blev bortført nær togstationen i New Delhi og efterfølgende voldtaget af flere mænd. Arkivfoto.
En dansk kvinde blev bortført nær togstationen i New Delhi og efterfølgende voldtaget af flere mænd. Arkivfoto. Foto: AFP

En 51-årig dansk kvinde er blevet udsat for en af de mange gruopvækkende gruppevoldtægter, der hærger i Indien. 15 mænd er blevet anholdt og er ved at blive afhørt af politiet i den indiske hovedstad, New Delhi, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Den danske kvinde var tirsdag aften lokal tid på vej tilbage til sit hotel efter et besøg på et museum i et populært backpackerområde i New Delhi, da hun for vild og derfor spurgte en gruppe mænd om vej. Mændene truede hende med knive og tog hende med til et afsides sted i nærheden af byens togstation, hvor hun blev udsat for gruppevoldtægten. Hun blev også slået, og efterfølgende stjal mændene de værdigenstande, kvinden havde på sig.

»Politiet har identificeret mændene, der er involveret i forbrydelsen og er i gang med yderlig efterforskning,« siger politikommissær Deepak Mishra til Bloomberg.

Efter voldtægten formåede hun selv at finde tilbage til hotellet og underrettede politiet og den danske ambassade. Ifølge The Times of India tog kvinden et fly til København onsdag morgen lokal tid efter at have afvist at gennemgå en lægelig undersøgelse.

Udenrigsministeriets Borgerservice og Den Danske Ambassade i New Delhi yder konsulær støtte til kvinden på bedst mulig vis, oplyser Udenrigsministeriet, mens den danske ambassadør i Indien, Freddy Svane, ikke har yderligere kommentarer.

Indien er kommet i internationale mediers søgelys de seneste par år på grund af flere brutale gruppevoldtægter.

En af de mest opsigtsvækkende kostede en 23-årig kvindelig studerende livet. Hun blev i december 2012 voldtaget på en bus i New Delhi af en gruppe mænd og døde efterfølgende af sine kvæstelser. Dødsfaldet medførte massevis af demonstrationer overalt i Indien, og det førte i sidste ende til, at Indien skærpede i landets lovgivning om seksuelle overgreb. I september blev fire mænd dømt til døden for forbrydelsen,

I sidste måned blev seks mænd idømt fængsel på livstid for voldtægt og røveri mod en 39-årig schweizisk kvinde, der blev overfaldet under en cykelferie i delstaten Madhya Pradesh.

Ifølge Bloomberg faldt antallet af kvindelige turister i Indien med 35 procent i de første tre måneder af 2013.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.