Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

14 børn og én lærer har mistet livet efter et masseskyderi på en grundskole i Texas.

Det bekræfter guvernøren i Texas, Greg Abbott.

I flere amerikanske medier kunne man tidligere læse, at dødstallet var to og adskillige var sårede i skoleskyderiet.

Her kunne man også læse, at politiet fortsat er talstærkt til stede ved Robb Elementary School i Uvalde, Texas, efter en skudepisode tidligere på dagen.

Yderligere er en række børn sidenhen blevet kørt på hospitalet, hvor de behandles for skader, oplyses det.

Det fremgår endnu ikke, hvilken tilstand de er i.

Episoden fandt oprindelig sted uden for skolen omkring middagstid, lokal tid i Uvalde, der ligger omkring 100 kilometer vest for San Antonio i det vestlige Texas.

Umiddelbart blev mindst én person skudt uden for skolen, og dernæst løb den mistænkte gerningsperson ind på skolen og barrikaderede sig.

Gerningspersonen blev også dræbt i episoden, der i alt tæller 16 omkomne.

Også to betjente er blevet ramt af skud, men de er ifølge Greg Abbott ikke kommet alvorligt til skade.

Greg Abbott har bekræftet, at gerningsmanden er en 18-årig gymnasieelev. Han gik angivelig på et gymnasium, der ligeledes ligger placeret i Uvalde. Ifølge amerikanske medier skød gerningsmanden om sig med en pistol og muligvis en riffel.

De nærmere omstændigheder omkring gerningsmandens død er ikke blevet meldt ud, men det forlyder, at flere betjente var til stede, da gerningsmanden afgik ved døden.

Han handlede alene, bekræfter amerikanske myndigheder.

»Han skød og dræbte 14 elever og en lærer. Det er forfærdeligt og ikke til at fatte,« siger Greg Abbott, der fik beskeden om skyderiet midt under et pressemøde.

I øjeblikkene inden havde det lokale politi sendt en meddelelse ud om, at der var en såkaldt 'active shooter' ved skolens område.

Det står endnu ikke klart, hvad der har ført til masseskyderiet. Og det står heller ikke klart, hvilken alder de dræbte og sårede har.

Sent tirsdag aften dansk tid er familier og pårørende ved at blive underrettet om de tragiske omstændigheder, oplyser politiet i en kort presseudtalelse.

USAs præsident vil tale til nationen klokken 20 lokal tid, oplyser Det Hvide Hus.

B.T. følger sagen.