Oppustethed og voldsomme mavesmerter blev 28. maj for meget for en 14-årig kinesisk pige.

Hendes forældre hastede hende til en akutmodtagelse i Zhejiang-provinsen, hvor et røntgenbillede af pigens maveregion fik lægerne til at spærre øjnene op.

Pigens fordøjelseskanal var nemlig fyldt med hundredvis af små kugler, som lå helt fra hendes mavesæk, gennem tarmene og ned til anus, skriver Shaoxing News.

Det fik lægerne til at spørge pigen, hvad hun havde spist i den seneste tid, og her fandt de svaret.

Kuglerne lå gennem hele pigens fordøjelsessystem.
Kuglerne lå gennem hele pigens fordøjelsessystem. Foto: Shaoxing News
Vis mere

Hun havde ikke indtaget noget de seneste dage og havde ikke kunnet komme på toilettet i fem.

Dog havde hun, inden mavesmerterne begyndte, drukket den populære asiatiske drik ’Bubble Tea’, som er en te fyldt med tapioka-kugler, der er stivelsesholdige gryn fra rodknolden maniok.

Kuglerne er geléagtige og ligger i bunden af teen. De kan indtages gennem et tykt sugerør, som får dem med op, når teen drikkes.

Den 14-årige piges problem kunne heldigvis løses nemt.

Tapioka-kugler.
Tapioka-kugler. Foto: j sierpniowka
Vis mere

Hun fik en recept på afføringsmiddel, som hjalp hende med at komme af med kuglerne og alt det andet, der havde samlet sig i hendes system.

Kuglerne i pigens fordøjelseskanal har dog sandsynligvis ikke været lavet af tapioka, vurderer den norske læge Gunnar Hasle.

Normale tapioka-kugler er nemlig lavet af stivelse, og det kan man ikke se på røntgenbilleder, siger han til norsk TV 2.

Derfor behøver du ikke frygte den populære drik, hvor grynene er kogt.

»Kuglerne er lavet af sagogryn, også kaldet tapioka. Sagogryn er ikke farlige, så længe de koges først, for da hæver de. Hvis de ikke er kogt på forhånd, kan man i princippet risikere, at de hæver i maven, og det kan give problemer,« siger han.