Et net af løgne er blevet optrevlet, efter at 28-årige australske Samantha Azzopardi blev identificeret. Hun havde udgivet sig for at være en 13-årig pige, som fik sig selv placeret i en plejefamilie og begyndte på den lokale skole.

Angiveligt havde hun spundet nettet af løgne for at få en iPad, en mobiltelefon, et rejsekort til det offentlige og sundhedsdækning, skriver flere medier, blandt andet New York Post og  australske News. Svindelnummeret kunne lykkes, fordi kvinden kun vejer omkring 40-50 kilo, og derfor virkede det ikke usandsynligt, at hun kun var 13 år.

Og det er ikke første gang, Samantha Azzopardi har svindlet og bedraget. Hun har tidligere udgivet sig for at være en russisk ballerina, hvis familie døde under tragiske omstændigheder i Frankrig i forbindelse med et massemord og for at være en prinsesse, der blev skjult af Interpol.

Men i virkeligheden er Samantha Azzopardi en 28-årig australsk kvinde, som har rejst rundt i hele landet og også i Irland og Canada, hvor hun har udgivet sig for at være personer, hun ikke er.

I den seneste sag fortalte hun, at hun var 13 år og havde været udsat for seksuelle overgreb. Derfor blev hun placeret i en plejefamilie og blev indskrevet i den lokale skole.

Seriebedrageren har over 40 kendte aliasser, herunder navne, som minder mistænkeligt meget om kendte kvinder, blandt andet Aurora Hepburn, Dakota Johnson, Lindsay Coughlin og Emily Peet.

I 2013 blev hun verdenskendt, fordi hun i Irlands hovedstad Dublin, pludselig dukkede op foran en politistation fuldstændig afmagret og rystende. Hun kunne ikke tale, men tegnede i stedet nogle horrible scener af mænd, der forgreb sig på hende.

Det irske politi brugte tusindvis af mandetimer og angiveligt op mod 250.000 dollars – svarende til over 1.650.000 danske kroner – på at finde ud af, hvem hun var, og hvad der var sket med hende. Efter noget tid stod hendes moders ekskæreste frem og fortalte, hvem den dengang 25-årige kvinde var, skrev The Guardian og Independent dengang.

Det førte til, at hun blev udvist fra Irland og sendt hjem til Australien, hvor hun havde mulighed for at fortsætte med sine svindelnumre. Hun mødte blandt andet amerikanske Emily Bamberger, som på det tidspunkt i 2014 var 18 år. Til Emily fortalte hun historien om, at hun var en prinsesse, der skulle holdes under radaren.

For at gøre sin historie mere troværdig forfalskede Samantha Azzopardi nogle dokumenter – noget hun også har gjort både før og efter for at overbevise sine ofre om historierne. For Emily Bamberger endte løgnehistorierne grueligt galt. Pigen, som den gang var ’blåøjet og godtroende’, endte i fængsel og blev deporteret ud af Australien.

Det skete, fordi Samantha Azzopardi overtalte den 18-årige pige til at få lavet falsk ID ved at sende en mail til hende fra en e-mailadresse, der sluttede med @interpol.com. Men i virkeligheden var det altså Samantha Azzopardi, der stod bag mailen.

I den seneste sag om bedrageri, som Samantha Azzopardi er anklaget for, har hun indrømmet, at hun løj sig til at være misbrugt og 13 år, og at hun havde modtaget ydelser og ting, hun ikke var berettiget til.

Anklageren har nu bedt om en sundhedsundersøgelse af Samantha Azzopardi, før hun får sin dom ved retten i Hornsby, som ligger lidt over 30 kilometer fra Sydney i Australien.

Den type svindelnumre er ikke helt ukendt i Danmark, hvor bedrageren og mesterløgneren Casper Rieper-Holm flere gange har været i mediernes søgelys, fordi han har franarret danskerne penge og snydt forskellige kvinder til at tro, han var en rigmandssøn, som blot ville slippe væk fra luksuslivet, hvilket podcastproducenten Third Ear har lavet to radiofortællinger om.