Her ses hytten, hvor den 13-årige pige blev fundet død af sult.
Her ses hytten, hvor den 13-årige pige blev fundet død af sult.

Moderen til den 13-årige norske pige, der nytårsaften blev fundet død - tilsyneladende af en spiseforstyrrelse - i en hytte, måtte stoppe med at give sin datter hjertemassage, fordi redningsfolkene ikke kunne finde vej.

Den afdøde piges mor er efter dødsfaldet blevet sigtet for omsorgssvigt med døden til følge. Hun skulle onsdag forklare sig i retten i Gjøvik, og her kom der nye detaljer frem om, hvad der skete, da moderen nytårsaften ringede til alarmcentralen, efter hun fandt sin datter livløs omkring klokken 19.30.

Hendes forsvarer, Aasmund Olav Sandland, fortalte efter retsmødet til VG, at moderen forsøgte at genoplive sin datter, mens hun ventede på, at redningsmandskabet skulle nå frem til deres hytte, der ligger i Valdres syd for Beitostølen, 200 kilometer nordvest for Oslo.

rtqeg

Forsvareren oplyste samtidig til den norske presse, at moderen måtte afbryde hjertemassagen, fordi redningsmandskabet ikke kunne finde vej til hytten.

»Der blev foretaget hjertemassage og slået alarm. Hun (moderen, red.) måtte så løbe efter beredskabstjenestens bil, som kørte forkert, hvilket medfører, at hun antageligt måtte afbryde hjertemassagen,« lød det fra forsvareren ifølge VG.

Norsk pige død af sult i hytte

Forsvarerens udlægning bekræftes af kommunikationsrådgiveren fra hospitalet på øen Innlandet, Line Fuglehaug:

»Ambulancepersonalet kom frem til det, de troede var den rigtige hytte, men de blev gjort opmærksomme på, at det var nabohytten,« siger hun til VG.

Hun tilføjer, at redningsfolkene blev besværet af mørke og krævende vejrforhold i området og angiver det som grunden til, at de kørte forkert.

En foreløbig obduktionsrapport viste mandag, at pigen efter alt at dømme døde af sult. Den endelige dødsårsdag er endnu ikke fastlagt. Dermed er det ikke til at sige, om den 13-årige pige mistede livet, fordi moderen måtte afbryde genoplivningen.

»Dødsfaldet har sandsynligvis en sammenhæng med afmagring,« lød det fra politiadvokat Julie Dalsveen til VG i mandags.

Politiet havde forud for onsdagens retsmøde krævet moderen varetægtsfængslet i fire uger. Ifølge VG er hun foreløbig løsladt. Det er nu op til efterforskerne at finde ud af, om det er moderens påståede omsorgssvigt eller et sammenfald af uheldige hændelser nytårsaften, som er skyld i den tragiske udgang på den 13-årige piges liv.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.