125 personer meldes tirsdag omkommet efter en voldsom eksplosion, der mandag fandt sted ved et brændstofdepot i Nagorno-Karabakh.

Det skriver den aserbajdsjanske udgave af nyhedsbureauet Interfax. Mediet citerer Armeniens sundhedsministerium for dødstallet.

Tidligere tirsdag lød dødstallet på 20. Det lød samtidig, at 290 personer var bragt til hospitalet, og at adskillige var i kritisk tilstand.

Eksplosionen fandt sted nær Stepanakert, der er hovedstad i den omstridte region Nagorno-Karabakh. Interfax skriver tidligt tirsdag aften dansk tid, at ligene efter eksplosionen er blevet bragt til Armenien.

Eksplosionen skete angiveligt på et brændstofdepot, hvor der blev sørget for brændstof til folk, der ønskede at forlade regionen.

I sidste uge tog Aserbajdsjan kontrol over regionen med en lynoffensiv.

Det har fået tusindvis af etniske armeniere til at forlade den uroramte region og krydse grænsen til Armenien. De frygter forfølgelse og etnisk udrensning og stoler ikke på Aserbajdsjans løfter om, at deres sikkerhed er garanteret.

Antallet af flygtede var tirsdag aften på mere end 28.000. Det oplyser armenske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Inden offensiven i sidste uge boede der cirka 120.000 armeniere i region.

Armenien og Aserbajdsjan har været i krig over Nagorno-Karabakh to gange. Første gang var i begyndelsen af 1990'erne. Anden gang i 2020.

En aftale fra efteråret i 2020 stoppede seks ugers kampe om regionen.

/ritzau/Reuters