Da to helt unge piger lokkede en veninde ud i en skov og stak hende nitten gange med en kniv, gjorde de det for at tilfredsstille det fiktive internet-monster 'Slender Man'. Nu er det sidste punktum blevet sat i sagen.

Det var tilfældigt, at den amerikanske mand Gregg Steinberg den 31. maj 2014 fik øje på den blodige pige i vejkanten i byen Waukesha i delstaten Wisconsin, da han kom cyklende forbi.

»Hun har problemer med at trække vejret,« forklarede han ifølge NBC News til politiet, da han ringede efter hjælp.

»Hun siger, hun er blevet knivstukket flere gange.«

Da hun blev undersøgt på hospitalet, viste det sig, at pigen - der blot var 12 år - var blevet stukket hele nitten gange, før hun var blevet efterladt i skoven til at dø. Mirakuløst overlevede hun, og sine sidste kræfter brugte hun på at kravle ud af skovområdet og hen til vejen, hvor hun blev fundet.

Kort efter blev to andre piger på tolv år - Anissa Weier og Morgan Geyser - anholdt af politiet og sigtet for at have forsøgt at dræbe deres veninde.

Da betjentene afhørte pigerne, fortalte de en skræmmende historie - med et fiktivt internet-monster ved navn 'Slender Man' i hovedrollen.

Anissa Weier (tv.) og Morgan Geyser (th.)
Anissa Weier (tv.) og Morgan Geyser (th.)
Vis mere

Anissa Weier og Morgan Geyser havde overnattet med veninden Payton Leutner for at fejre Morgans fødselsdag. Om morgenen fortalte Morgan sine forældre, at de tre piger ville tage ud i en nærliggende skov og lege skjul.

Hvad forældrene ikke vidste, var, at deres datter sammen med Anissa i flere måneder havde lagt planer for, hvordan de ville slå Payton ihjel. Da de kom ud i skoven, fandt de en køkkenkniv frem. Morgan førte den, mens Anissa så på.

Da politiet anholdt dem, var deres tøj smurt ind i blod, og de var på vej ud af byen mod Northwoods i Wisconsin. Til politiet forklarede de, at de havde forsøgt at dræbe deres veninde for at tilfredsstille internet-figuren 'Slender Man', en høj, ansigtsløs figur med krogede fingre og fangarme på ryggen, der jagter børn, og at de nu var på vej til det sted, hvor de mente, han boede.

Pigerne havde en idé om, at hvis de tilbød deres veninde som offergave til 'Slender Man', ville han vise sig – og dermed overbevise skeptikere om sin eksistens – og samtidig holde sig fra at gå til angreb mod deres egne familier.

Morgan og Anissa tilstod, hvad de havde gjort, men de hævede begge, at de var uskyldige. Den ansvarlige var i stedet 'Slender Man'. Problemet var blot, at han ikke var eller er virkelig.

Anissa Weier listens during the jury selection in the trial to determine her competency at Waukesha County Courthouse Monday, Sept 11, 2017, in Waukesha, Wis. Prosecutors allege that Weier and her friend, Morgan Geyser, lured classmate Payton Leutner into a Waukesha park in May 2014 and stabbed her 19 times. The girls have said it was an effort to to please a fictional horror character known as Slender Man. (AP Photo/Morry Gash, Pool)
Anissa Weier listens during the jury selection in the trial to determine her competency at Waukesha County Courthouse Monday, Sept 11, 2017, in Waukesha, Wis. Prosecutors allege that Weier and her friend, Morgan Geyser, lured classmate Payton Leutner into a Waukesha park in May 2014 and stabbed her 19 times. The girls have said it was an effort to to please a fictional horror character known as Slender Man. (AP Photo/Morry Gash, Pool) Foto: MORRY GASH
Vis mere

Han viste sig at være en figur, der i 2009 blev skabt på internettet af tegneren Eric Knudsen alias Victor Surge i forbindelse med en Photoshop-konkurrence om at skabe et monster på sitet Something Awful. Andre internet-brugere begyndte at brygge videre på hans myte og vandrehistorie, og det førte til, at der både opstod YouTube-projekter, spil og memes om ham.

Det var derigennem, Morgan og Anissa havde fået kendskab til ham.

Da retssagen begyndte sidste sommer, kom det frem, at psykologerne, der havde undersøgt pigerne efter anholdelsen, samstemmigt konkluderede, at de begge lider at forskellige grader af skizofreni. Og i deres verden, var 'Slender Man' virkelig.

Selvom de begge kun var 12, da de begik det forfærdelige knivoverfald på deres veninde, blev de tiltalt som voksne.

I december blev den nu 16-årige Anissa idømt 25 års forvaring på et psykiatrisk hospital.

»Jeg erkender, at jeg er ansvarlig for det, jeg har gjort, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at sikre, at jeg ikke igen kommer til at lide af sådan en vildfarelse,« sagde hun til dommeren i retten ifølge The Guardian og tilføjede:

»Jeg ønsker, at alle involverede skal vide, at jeg virkelig fortryder alt, hvad der skete den dag. Jeg ved, at intet af det, jeg siger, kan gøre det godt igen, og at intet af det, jeg siger, kan reparere det, jeg ødelagde.«

Morgan Geyser er i dag 15 år.
Morgan Geyser er i dag 15 år. Foto: Rick Wood
Vis mere

Torsdag blev det sidste punktum sat i sagen, da Morgan - med tårerne løbene ned ad kinderne - blev idømt 40 års forvaring på et psykiatrisk hospital. Det skriver BBC. Straffen blev så hård, fordi dommeren mener, at pigen endnu udgør en risiko for at skade andre eller sig selv.

»Jeg ønskede ikke, at dette nogensinde skulle ske,« forklarede hun grædende i retten, mens hun undskyldte til Payton og hendes familie:

»Jeg håber, hun har det godt.«

Payton Leutner har i dag helt mirakuløst ingen fysiske mén af overfaldet, men i retten kom det frem, at hun stadig er dybt mærket psykisk og lever med daglige traumer.

»Hun vil kæmpe med begivenhederne samt de fysiske og psykiske ar, de har efterladt, til den dag, hun dør,« skrev hendes mor - Stacie Leutner - i et brev, der blev læst op.

Sagen rystede USA, da den kom frem, og i begyndelsen af sidste år blev det virkelige drama til dokumentaren 'Beware the Slenderman' på HBO, som udover at handle om sagen også ser kritisk på nettets indflydelse på børn og unge.