Lyt til artiklen

62 personer kom til skade i eksplosioner på et fyrværkerilager i et indkøbscenter i Armeniens hovedstad.

Redningsarbejdere har fundet flere lig efter to eksplosioner i et indkøbscenter i Armeniens hovedstad, Jerevan, og dødstallet er nu oppe på 11.

Det oplyser det armenske ministerium for nødberedskab til nyhedsbureauet Ria tirsdag.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De første meldinger lød, at to personer var døde.

Eksplosionerne skete søndag på et fyrværkerilager i indkøbscenteret, der brød i brand. Centeret ligger cirka to kilometer syd for Jerevans centrum.

Mindst 62 personer kom til skade i eksplosionerne, der også fik dele af indkøbscenteret til at kollapse.

En video, der er blevet delt af det armenske ministerium for nødberedskab, viser en glødende bunke af metal og murbrokker.

Landets premierminister, Nikol Pashinyan, besøgte sammen med embedsmænd ulykkesstedet mandag, oplyser ministeriet for nødberedskab.

Det er fortsat uklart, hvad årsagen til eksplosionerne er, men det er udelukket, at der er tale om terror, skriver Reuters.

- Kigger man på videomaterialet fra øjeblikket, hvor eksplosionen skete, står det klart, at der ikke kan være tale om en terrorhandling, fordi der først er ild, så stiger der røg op, og så sker eksplosionen, siger Armeniens minister for nødberedskab Armen Pambukhchyan.

Armenien er en tidligere sovjetrepublik, der har cirka tre millioner indbyggere. Landet er i store økonomiske vanskeligheder på grund af en handelsblokade fra nabolandene Aserbajdsjan og Tyrkiet.

Der er ifølge det tyske nyhedsbureau dpa generelt store problemer med, at sikkerhedsreglementer ikke bliver overholdt i Armenien.

/ritzau/