En dreng fra Telemark, der blev indlagt før jul med svineinfluenza, døde torsdag aften på Rikshospitalet i Oslo.

NORGE: En 11-årig dreng fra Telemark, der før jul blev indlagt med svineinfluenza, døde torsdag aften på Rikshospitalet i Oslo. Det bekræfter læge Bjørnar Nyen i Porsgrunn Kommune over for norske VG Nett.

Den 11-årige dreng blev ifølge Telemarksavisa (TA) først indlagt på sygehuset i Telemark, men blev sendt videre til Rikshospitalet i Oslo, da hans tilstand blev forværret nogle dage efter juleaften. Drengens nærmeste familie er under sygdomsperioden blevet overvåget af sundhedspersonale, og ifølge TAs oplysninger har flere elever på drengens skole være syge med influenza, men der er i alle tilfælde tale om normal influenza, skriver ta.no.

Ifølge Bjørnar Nyen arbejdes der nu på at forberede elever, lærere og forældre på skolestarten efter nytår.

- Det er meget sjældent, at nogen dør af svineinfluenza-virus efter udbruddet i 2009. Virussen har samme risiko for at være farlig, men i dag er der mange flere, som har antistoffer i kroppen, og dermed bliver færre alvorligt syge, siger Bjørnar Nyen til vg.no.

Svineinfluenzaen H1N2 dukkede op i Mexico i april 2009, hvorefter den bredte sig til USA og videre rundt i verden. Fra juni det år betegnede WHO det som en pandemi, der ifølge vg.no først blev erklæret overvundet i august 2010.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.