En 100 år gammel pakke fra 1912 skal fredag endelig åbnes, og dens mystiske indhold skal afsløres, skriver vg.no.

'Kan åbnes i 2012' står der skrevet med blæk på pakken, der ligger forsvarligt forseglet i en glasmontre på Gudbrandsdal Museum. Den blev overdraget til Sel Kommune i Norge af kommunens tidligere ordfører, Johan Nygaard, som svarer til den øverste politiske leder.

Og nu florerer spørgsmålene: Hvad er der i pakken? Er det en hemmelig besked? Et mystisk brev? Eller er det bare en dårlig spøg?

- Vi har ingen idé om, hvad der er indeni pakken. Det bliver utrolig spændende, for vi har spekuleret meget over, hvad den kunne indeholde, fortæller Kjell Voldheim til vg.no. Han arbejder på museet og er en af de to heldige, der skal åbne pakken.

De nysgerrige nordmænd bliver klogere fredag klokken 20, hvor VGTV sender live fra afsløringen af, hvad der gemmer sig under det brune papir.

Pakken vejer 3,1 kilo, er 40 centimeter lang, 28 centimeter bred og 9 centimeter tyk, og Kjell Voldheim har allerede haft den ude af glasmontren for at kigge nærmere på den. Han håber på at finde gamle olieaktier, som kan hjælpe kommunens trængte økonomi.

Pakken har på mirakuløs vis overlevet to verdenskrige, flere flytninger, og den har også været tæt på at blive smidt ud.

HVAD TROR DU, DER ER i PAKKEN?