Flere kvindelige ofre står nu frem og fortæller, hvad de oplevede nytårsaften i den tyske by Köln, hvor mindst 80 sagesløse kvinder blev udsat for seksuelle overfald og forulempelser af grupper på i alt 1.000 mænd.

I løbet af aftenen delte mændene sig op i mindre grupper og indledte en tilsyneladende systematiseret jagt efter tilfældigt forbipasserende kvinder, som blev seksuelt forulempet og udsat for røverier og perfide tilråb, alt imens kanonslagene føg i luften.

Den tyske avis Express har talt med 28-årige Katja L, der fortæller, at hun nytårsaften var sammen med to veninder og en mandlig ven på Kölns banegårdsplads. De mødtes i ventesalen omkring klokken 00:45.

»Da vi kom ud fra banegården, blev vi meget overraskede over den gruppe, vi mødte,« siger Katja L, der bor i Köln.

Katja L besluttede at gå arm i arm med sin veninde, og den mandlige bekendte tog den anden kvinde under armen, inden de skulle forbi folkemængden. Den bestod ifølge Kölns politichef Wolfgang Albers af op mod 1000 svært berusede mænd af arabisk eller nordafrikansk afstamning. Ifølge tyske medier var de i alderen 15 til 35 år.

»Vi gik efterfølgende gennem gruppen af mænd. De dannede en slags passage, vi kunne gå igennem. Pludselig følte jeg en hånd på min bagdel, så på mine bryster. Pludselig befamlede de min krop overalt. Selvom vi råbte og slog fra os, ville fyrene ikke stoppe. Jeg var desperat, og jeg tror, at jeg blev rørt omkring 100 gange på de 200 meter, vi gik,« siger Katja L til Express.

En anden kvinde beskriver de vanvittige scener på Kölns banegårdsplads:

»Jeg skreg hele tiden,« siger den 23-årige kvinde til Bild og fortsætter:

»De omringede og begyndte at befamle os. Deres hænder var overalt. Jeg havde mine fingre på alle kroppens åbninger. Da jeg skreg om hjælp, lo de. Pludselig var min frakke væk. De forsøgte at stjæle min telefon og pung. Alt fra min frakke, såsom min læbestift, forsvandt,« siger hun til Bild.

Ifølge tysk politi er det realistisk, at antallet af anmeldte overfald vil stige fra de mindst 80, man har fået indtil tirsdag.

Området omkring banegården og den nærliggende domkirke i Köln er berygtet for at være hjemsted for narkosælgere og lommetyve. Politiet har ifølge tyske medier udtalt, at det er foruroligende, at angrebene på kvinderne efter alt at dømme var organiseret på forhånd.