'FC København-anfører Carlos Zeca er i gang med sin sidste sæson i klubben'.

Sådan lød det for nylig i det græske medie Sport24, der mener at vide, at den 34-årige midtbanemand afsøger et eksotisk eventyr i sin karrieres afslutning, og derfor ikke kommer til at forlænge sin aftale med FC København.

Den historie lader FCK-stjernen dog ikke til at have meget til overs for lige nu, hvor FCK er i et stormvejr efter fyringen af Jess Thorup.

»Medierne har bragt det her, uden at jeg har sagt noget. De går bare ud fra ting - de er ude at svømme,« siger Zeca, der dog bekræfter, at han ikke har været i dialog med FCK om en mulig forlængelse af kontrakten.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Som jeg også sagde i begyndelse af sæsonen, så er det tidligt at snakke om det her. Men jeg har ikke haft dialog med klubben, nej. Nu må vi se, hvad der sker. Om jeg skal forlænge eller ej, og om klubben kommer til at hive fat i mig - lige nu er der mere presserende ting, vi skal ordne.«

Meget tættere på en afklaring kommer man ikke ved at spørge Zeca, om han selv har lyst til at forlænge, hvis han får buddet.

»Som jeg siger - det er ikke momentet til at tale og tænke på mig selv. Det handler om holdet nu. Jeg tror, hvis folk er tilfredse, og hvis de ønsker at tale med mig, så må vi se på det. Men det bekymrer mig ikke nu. Lige nu bekymrer jeg mig bare om holdet og vores situation.«

Og der er da også andet at bekymre sig om.

FCK-anføreren, der siden 2017 har spillet 192 kampe for hovedstadsklubben, skal nu sammen med Jacob Neestrup gå forrest i kampen for at vende skuden, der lige nu er stødt på grund på niendepladsen i Superligaen.

Zecas fremtid blev behandlet i onsdagens udsendelse af B.T.s transferpodcast 'Transfervinduet', som du kan se og høre over og under denne artikel.