Der skal ske noget. Tages et nyt skridt i karrieren.

Sådan lyder budskabet fra den danske Premier League-spiller Emiliano Marcondes, der efter et langt skadesforløb nu melder sig klar igen.

Helt klar til at trække i støvlerne, få værdifuld spilletid og til at vise sig frem på ny. Det slår den 28-årige Bournemouth-dansker fast overfor B.T.

»Der er et halvt år tilbage af min kontrakt, så der kommer til at ske noget i januar. Jeg skal ud at spille fodbold på den ene eller den anden måde, men vi må se, hvad der sker.«

Emiliano Marcondes var i foråret 2023 udlejet til FC Nordsjælland - nu er han i Bournemouth med et halvt år tilbage af kontrakten og kigger ind i et nyt karriereskridt.
Emiliano Marcondes var i foråret 2023 udlejet til FC Nordsjælland - nu er han i Bournemouth med et halvt år tilbage af kontrakten og kigger ind i et nyt karriereskridt. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Indtil nu koncentrerer jeg mig om at træne godt, men der har allerede været flere henvendelser, så jeg er meget fortrøstningsfuld om, at der kommer til at ske noget godt,« siger Marcondes til B.T., der erfarer, at Championship-klubben Queens Park Rangers er én af de klubber, der følger Marcondes.

Blandt mulighederne har også danske klubber vist sig, men den tidligere FC Nordsjælland- og FC Midtjylland-spiller afviser helt og holdent, at han kigger mod Danmark, som han tidligere har gjort med lejeaftaler under sit ophold i engelsk fodbold.

»Jeg ser ikke mod Danmark, selv om der har været snak med og interesse fra flere klubber på det seneste. Det kommer ikke til at ske - heller ikke i Skandinavien,« siger offensivspilleren over telefonen fra et træningsophold i Dubai.

»Hvis jeg skal skifte, så skal jeg prøve mig af et andet sted ude i verden. Jeg har været i Danmark to gange nu, og det har været godt, men jeg har bare brug for at prøve noget andet end Danmark og Skandinavien, som jeg har prøvet nok.«

Foto: Paul Terry/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Men selvom ambitionen er klar og Marcondes vil tage et nyt skridt mod spilletid, så skal det ikke nødvendigvis tages helt ud af Bournemouth-døren.

For med moderne fodbold er kommet multiklub-ejerskaber - og sådan et er Bournemouth en del af under den amerikanske ejer Bill Foley.

Derfor kan blandt andet franske Lorient også ende som en fremtidig destination for den målfarlige dansker, nu hvor spilletid for Bournemouths førstehold ikke er i sigte.

»Bournemouth kan lide mig som person og spiller, og jeg kan lide klubben med den strategi, som de nye ejere har lagt, hvor der er fokus på akademi og udviklingen af unge spillere.«

»Det er et mega fedt projekt, jeg gerne vil være en del af, men jeg skal jo også kunne se mig selv i det og den liga, det kunne være muligt, hvis det skulle blive til en forlængelse. Så der er masser af spændende muligheder - både her og andre steder, og jeg er egentlig åben for alt lige nu. Det er en fed situation at være i,« fortæller Marcondes, der venter lidt på endelig afklaring.

»Det er svært for mig at komme ind på Bournemouth-holdet efter en lang skade, og når holdet vinder hele tiden og gør det godt. Vi har snakket om hvad planen er, og vi kommer også til at vende det, når jeg er tilbage igen, og så lægger vi en plan.«

Marcondes har ikke spillet for Bournemouth i denne sæson, efter han i FCN pådrog sig en skade i foden.

Men i november vendte han tilbage i kamp, og nu nærmer han sig sit topniveau.

»Jeg træner fuldt med, kører dobbelttræninger og har gjort det et stykke tid, hvor jeg også har spillet kampe med reserverne og en testkamp mod Brentford med mange af førsteholdets spillere.«

»Så jeg er klar til at spille, selv om det er svært at komme helt op uden kampe på højeste niveau,« siger Marcondes og ser lyst ind i en fremtid, hvor der snart skal træffes et afgørende valg.