Viborg arbejder ret meget med rekorder i transfervinduet denne sommer.

B.T. kan afsløre, at Superliga-klubben tre gange inden for de seneste uger har budt på AaBs kæmpetalent Oliver Ross, som i øjeblikket må se sin udvikling foregå på næsthøjeste niveau i Danmark.

Ifølge B.T.s oplysninger har viborgenserne senest sendt et bud på op mod fem millioner kroner nordpå i forsøget på at hente ungdomslandsholdsspilleren.

Så meget har Viborg aldrig før betalt i en transfer.

AaBs Oliver Ross jubler, efter han har scoret til 4-0 under superligakampen mellem AaB og AC Horsens i Aalborg søndag den 7. maj 2023.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
AaBs Oliver Ross jubler, efter han har scoret til 4-0 under superligakampen mellem AaB og AC Horsens i Aalborg søndag den 7. maj 2023.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

Tidligere denne sommer kom Serginho til domkirkebyen i en handel, hvor klubben betalte en halv million euro, 3,7 millioner kroner, og det er noget af det højeste, Viborg har givet for en spiller.

Oliver Ross, der står noteret for fire mål i syv U19-landskampe, vil klubben gå endnu længere for økonomisk, men ikke så langt, som AaB kræver. De vil således gøre spilleren til det dyreste salg denne sommer, hvis han skal sendes til Viborg.

For en måned siden gik AaB med til at sælge eftertragtede Theo Sander til FC København for en million euro, 7,5 millioner kroner, efter målmanden tidligere på sommeren var blevet rygtet til Inter til en pris på 19 millioner kroner af den anerkendte transferjournalist Fabrizio Romano.

Men med prisen på Oliver Ross ser det ud til, at klubberne får svært ved at nå til enighed om en handel.

Oliver Ross kan få muligheden for at spille i Superligaen igen, hvis Viborg lykkes med at overtale AaB til et salg. 
Oliver Ross kan få muligheden for at spille i Superligaen igen, hvis Viborg lykkes med at overtale AaB til et salg.  Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

Nordjyderne kræver nemlig ifølge B.T.s kilder over det dobbelte for den offensive midtbanespiller, hvorfor Viborg er blevet blankt afvist, og Superliga-klubben er ikke villige til at betale et tocifret millionbeløb for en 1. divisionsspiller.

Oliver Ross bliver med andre ord vægtet højt i AaB, hvor han spiller en central figur, og senest var han manden med sit holds mål i den uafgjorte kamp mod Næstved fredag.

Det var hans anden scoring i denne sæson for AaB, der netop har sagt farvel til Louka Prip og i kulissen også er i dialog om fremtiden med en anden offensiv profil i transfervarme Allan Sousa.

Lige så varme er Viborg på transfermarkedet denne sommer, hvor den ene transferrekord efter den anden er slået på udsiden med salg af Elias Achouri og Anton Gaaei til en samlet værdi af over 56 millioner kroner.

Nu er de grønblusede altså klar til at smide en håndfuld af de millioner i en transfer for Oliver Ross og på den måde vise muskler over for en klub, der de seneste par år har hentet nøglemedarbejdere i Viborg i Lars Friis og Lars Kramer.

Men foreløbig har AaB svaret tilbage med et stort, fedt nej.

Oliver Ross har et år og 10 måneder tilbage af sin kontrakt i AaB.