En af de største interne handler i Superligaen denne sommer er en realitet.

B.T. kan afsløre, at FC Nordsjælland har købt Lyngbys guldfugl Lucas Hey, efter han i weekenden inden kampen mod FC Midtjylland har bestået lægetjekket og underskrevet en lang kontrakt.

Det var Tipsbladet, som torsdag morgen som det første medie kunne løfte sløret for, at en handel mellem de to Superliga-klubber var tæt på en realitet.

Nu er alt på plads, så Lyngby ifølge B.T.s oplysninger indkasserer lige i underkanten af 11 millioner kroner her og nu, og samtidig er der let opnåelige bonusser, som vil få beløbet op på 15 millioner kroner.

Så dyrt har Lyngby aldrig før solgt for til en anden dansk klub.

Derudover kan B.T. også løfte sløret for en sand transferkrig i kulissen blandt endnu flere Superliga-klubber, da FC Midtjylland også har budt otte millioner kroner for den eftertragtede midterforsvarer, ligesom AGF samt tyske og franske klubber længe har været inde i billedet, men aldrig lagde et bud.

FC Midtjylland var dog ikke villige til at gå endnu mere op i pris ligesom FC Nordsjælland, og så endte det med, at Lucas Hey blot skifter få kilometer væk.

Til et sted, som har tradition for at sælge rigtig dyrt.

Derfor er det også en yderst væsentlig pointe, at Lyngby og FC Nordsjælland har fået forhandlet en videresalgsklausul med i handlen, så de kongeblå kan se frem til mange flere millioner kroner, hvis Lucas Hey får succes og bliver hentet af en endnu større fisk i havet.

For Lyngby er rekordsalget sket på et fordelagtigt tidspunkt, da Lucas Hey kun havde et år tilbage af sin kontrakt, og interessen for ham efter sidste sæsons gennembrud var så stor, at det ikke lå i kortene, at klubben kunne holde længere på ham. Det ligner derfor en god løsning for alle tre parter.

Lucas Hey spillede søndag sin sidste kamp i Lyngby-trøjen - i hvert fald for denne gang - da han med sit nu tidligere hold vandt 4-1 over FC Midtjylland.