Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der er søndag formiddag massive, kilometerlange bilkøer flere steder omkring Flyvestation Karup.

Det skyldes, at mere end 100.000 besøgende skal til 'Danish Air Show'.

»Man skal regne med forlænget rejsetid i hele området,« siger trafikal vagtchef Anders Bøje Hansen fra Midt- og Vestjyllands Politi:

»Så hvis man ikke skal til Air Show, skal man nok overveje at køre i en stor bue uden om Karup, ellers risikerer man at havne i kø. Det ville jeg gøre.«

Kø til flyopvisning.
Kø til flyopvisning. Foto: Presse-fotos.dk
Vis mere

Portene åbnede kl. 7 i morges, og allerede fra det tidspunkt har der været »pæn trafik« mod flyvestationen beliggende i Midtjylland, fordi mange er kommet i god tid.

Kort før kl. 10, hvor luftprogrammet begynder, er der dog flere steder opstået lange, lange køer af biler med gæster.

Fra Viborg, hvor to veje fletter sammen (gul rute på kortet herunder), er der ved 10-tiden seks kilometer kø i hver retning, mens der fra syd er tre-fem kilometers kø (blå rute på kortet herunder).

»Trafikken glider lige så stille. Nogle gange er det helt ned i skridtgang, men den glider hele tiden, så man skal væbne sig med tålmodighed. Vi kan se på parkeringspladserne, at de fyldes stille og roligt,« siger Anders Bøje Hansen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Tag den grønne rute, lyder opfordringen fra politiet.
Tag den grønne rute, lyder opfordringen fra politiet. Foto: Vejdirektoratet
Vis mere

Det er dog muligt at 'snyde' trafikken. For på en strækning mod 'Danish Air Show' er der faktisk ikke meget trafik. Det er på ruten fra Ikast (den grønne rute på kortet herover).

»Her kan man nærmest køre med 80 kilometer i timen hele vejen,« siger Anders Bøje Hansen.

Politiet forventer, at der vil være trafikale udfordringer i området ved Flyvestation Karup hele dagen. Ikke mindst vil det igen spidse til, når det velbesøgte – gratis – arrangement slutter kl. 16.

'Danish Air Show' er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor Forsvaret viser grej og evner frem. Det blev i både 2020 og 2021 aflyst på grund af corona.

Opdatering kl. 11:25:

Midt- og Vestjyllands Politi skriver kort efter kl. 11, at »trafik står flere steder stille«. Det lyder videre, at det skyldes flere ting.

At der er mange fodgængere på vejen, hvilket udløser en opfordring til at gå i rabatten. Og at mange gæster til showet har parkeret »uhensigtsmæssigt på p-pladserne, så man har sat en prop i flowet ind på parkeringsområdet«.

»Det arbejder vi på at løse,« lyder det.

Opdatering kl. 12:55:

Anders Bøje Hansen fra Midt- og Vestjyllands Politi fortæller, at mængden af biler i køer »er på hastig afmarch«. Der er dog stadig fem kilometers kø nord og syd for Flyvestation Karup, mens der fra øst og vest nærmest ingen problemer er.

Han bekræfter, at en af de store udfordringer har været på parkeringspladserne.

»Selv om vi har opfordret til tålmodighed, har mange tilsyneladende efter at have siddet i kø haft lyst til hurtigt at komme af med bilen og komme ind og kigge på nogle fly,« siger  Anders Bøje Hansen:

»Det har desværre betydet, at mange har parkeret uhensigtsmæssigt, for vi har såmænd haft parkeringspladser nok.«.

B.T. følger sagen...

Andre læser også