Lige nu sker der noget usædvanligt på Øresundsbroen.

Bilister, der har gjort sig håb om at krydse broen i normalt tempo, kan i hvert fald godt droppe den idé.

Søndag aften har der nemlig i timevis være en seks kilometer lang kø hen over broen, hvor bilister holder i kilometerlang kø for at komme ind i Danmark.

»Det er ikke en normalt situation,« lyder det fra Øresundsbroens Trafikinformation, som også bekræfter, at der har været ekstremt lang kø i flere timer.

Situationen forklares ved, at det netop har været Kristi himmelfartsdag, og mange danskere måske af den grund har besøgt Bornholm i en miniferie.

Dog mindes vagthavende ved Øresundsbroens Trafikinformation ikke, at der var lige så voldsom kø sidste år på samme tid.

Øresundsbroens Trafikinformation ved ikke, hvornår køen løsner sig igen.

'Der er lang kø for indrejse til Danmark fra Sverige via Øresundsbroen. Nødsporet skal friholdes til redningskøretøjer, og vores patruljemotorcykler vil sikre, at reglerne bliver overholdt. Vi foretager indrejsekontrollen med maks. kapacitet,' skriver Københavns Politi på Twitter.

Københavns Politi forklarer til Ritzau, at køen skyldes, at de danske grænser på grund af coronasituationen er lukkede for udlændinge, som ikke har et anerkendelsesværdigt formål med at rejse ind i Danmark.

»Der er sendt ekstra personale ud, men det vil jo under alle omstændigheder tage noget tid. Der skal forevises noget dokumentation, og der skal måske spørges ind til om, man har et anerkendelsesværdigt formål med at indrejse,« siger Jess Voldager til Ritzau.

Til det svenske nyhedsbureau TT fortæller Johan Borglin, at i omegnen af 700 biler har passeret broen per time i løbet af eftermiddagen. Ifølge ham skal man regne med at sidde en time i kø.

Danmark lukkede sine grænser delvist 14. marts, så det udelukkende var danske statsborgere og udlændinge med opholdstilladelse eller et såkaldt anerkendelsesværdigt formål, der måtte rejse ind i landet.