Tusindvis af danskeres påskeferie til sydens sol er i fare.

Både lufthavns- og flypersonalet i Spanien varsler omfattende strejker i påsken - og selv, hvis du skulle nå at lande i det sydeuropæiske land er det langtfra sikkert, at dine kvaler er overstået.

Medmindre arbejdsgiverne indgår en aftale om bedre arbejdsvilkår, vil hele 60.000 ansatte ved bagagehåndteringen i de spanske lufthavne strejke påskelørdag.

Men dermed stopper det ikke.

Også piloterne i flyselskabet Air Nostrum varsler 24-timers strejker over hele seks dage i påsken, skriver de spanske medier El País og El Mundo.

Hvis strejkerne bliver gennemført, vil de påvirke intet mindre end 32.500 flyafgange og -ankomster i de spanske lufthavne. Det vil få betydning for flere tusinder af danskeres påskeferie i den spanske sol.

Alene Thomas Cook Airlines Scandinavia, som flyver for det store danske rejseselskab Spies, skal flyve 2.000 rejsende fra Danmark til Spanien i påsken. Efter planen i hvert fald.

»Vi er kede af at høre det. Vi er ved at undersøge sagen og finde ud af, hvordan vi skal håndtere situationen, hvis det kommer til en strejke,« siger selskabets kommunikationschef, Lisbeth Nedergaard, til TV2.

Sådan kan skærmene i de spanske lufthavne komme til at se ud i påsken. (Foto: REUTERS/Francois Lenoir)
Sådan kan skærmene i de spanske lufthavne komme til at se ud i påsken. (Foto: REUTERS/Francois Lenoir)
Vis mere

Skulle du have planlagt en lidt længere påskeferie i det spanske, risikerer også en strejke blandt togpersonalet at besværliggøre ferien.

Medarbejderne i det store, statsejede jernbaneselskab Renfe har planlagt en strejke 23. april.

Renfe betjener togpassagerer til og fra lufthavnene og driver toglinjer i de største spanske byer, så også denne strejke vil kunne mærkes.

Stridens kerne er de ansatte ved bagagehåndteringens krav om bedre arbejdsforhold. De to store fagforeninger Union Sindical Obrera (USO) og Union General de Trabajdores (UGT) har varslet strejke, mens de varslede arbejdsnedlæggelser blandt Air Nostrums piloter og togpersonalet i Renfe er sympatistrejker.